1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА ЦРЛ ОТРИМАЛА АПАРАТ...

БОЛГРАДСЬКА ЦРЛ ОТРИМАЛА АПАРАТ ШВЛ

30 березня 2022 року за сприянням помічника начальника Одеської обласної військової адміністрації Юрія Димчіогло до м. Одеси прибула друга партія гуманітарної допомоги (ліків та продуктів), організована Посольством України у Турецькій Республіці та Генеральним консульством України у Стамбулі від громадян та компаній Туреччини.

Серед виділеної гуманітарної допомоги було 5 апаратів ШВЛ, один з яких, завдяки Юрію Димчогло, помічнику начальника Одеської ОВА, директору Департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Наталі Одарій-Захар’євій та Артему Булгару, голові координаційного штабу з гуманітарних та соціальних питань, наразі передано до Болградської центральної районної лікарні.

Анестезіологи Болградської ЦРЛ уже протестували новий апарат турецької фірми Biyovent. Його встановлять у реанімаційному відділенні лікарні.

 «Чудовий апарат. У ньому багато режимів. Відмінно те, що можна і вручну, і автоматично виставляти будь-які параметри під кожен конкретний медичний випадок, тобто під пацієнта», – розповідає анестезіолог лікарні Катерина Коджебаш.

Вартість сучасного апарату штучної вентиляції легенів турецької фірми Biyovent становить 600 тис. грн.

 Необхідність у подібних апаратах є завжди. Він може використовуватися для вентиляції легких пацієнтів будь-якого віку та з широким спектром діагнозів та станів.