1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА...

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ СТАНОМ НА 09.00 05 КВІТНЯ 2022 РОКУ ЩОДО СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

Болградська районна військова адміністрація інформує:


За минулу добу загальна ситуація в Болградському районі залишається спокійною. Надзвичайних подій, захоплень адмінбудівель, бойових дій – немає. Об’єкти життєзабезпечення працюють у штатному режимі. Криміногенний стан в районі контрольований правоохоронними органами, випадків мародерства не зафіксовано. Прикордонні пункти пропуску працюють у штатному режимі. На території району діє комендантська година з 21:00 до 06:00.


Зазначимо, що відповідно до наказу №2 від 30 березня 2022 року начальника Одеської обласної військової адміністрації та командира військової частини А2393 «Про заборону торгівлі сильнодіючими хімічними і отруйними речовинами, а також деякими алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі, в умовах правового режиму воєнного стану в Одеській області» з метою забезпечення громадської безпеки і порядку:


– заборонено торгівлю сильнодіючими хімічними і отруйними речовинами, алкогольними напоями (крім алкогольних напоїв із вмістом етилового спирту до 30 відсотків об’ємних одиниць в період з 09 години 00 хвилин до 15 години 00 хвилин) та речовинами, виробленими на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів, та дезінфекційних засобів) в Одеській області до завершення дії військового стану в установленому порядку.


– заборонено продаж алкогольних напоїв та речовин, вироблених на спиртовій основі (за винятком лікарських засобів, дозволених до застосування та включених до Державного реєстру лікарських засобів, та дезінфекційних засобів) військовослужбовцям Збройних Сил України, Національної гвардії України, а також іншим, утвореним відповідно до законів України військовим формуванням.


В районі працюють всі медичні заклади. Аптеки працюють згідно встановлених графіків. Медичні препарати першої необхідності постійно завозяться.
Населення Болградського району частково забезпечено основними продуктами харчування, санітарно-гігієнічними засобами. Серйозних перебоїв із постачанням продуктів немає. Гострої нестачі палива на автозаправних станціях не спостерігається. Паливо є для підприємств та для населення.


Сільгосппідприємствами Болградського району активно проводиться комплекс весняно-польових робіт. В районі завершено посів гороху. Розпочато посів соняшнику та підготовка ґрунту під посів кукурудзи. Для успішного проведення комплексу весняно-польових робіт господарствами району в більшої частині завезено дизельне паливо та насіння. В районі активно проводиться робота щодо реєстрації внутрішньо-переміщених осіб. На сьогоднішній день в Болградському районі зареєстровано 2423 внутрішньо-переміщені особи, в тому числі діти – 900 осіб, особи з інвалідністю – 49. Громадами району визначено 4030 місць для розміщення внутрішньо переміщених осіб. Зазначеній категорії осіб надається гуманітарна допомога у вигляді продовольчих та непродовольчих товарів.


Також, нагадуємо про заборону розповсюдження інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії Збройних Сил України, інших складових сил оборони, негативно вплинути на хід виконання завдань за призначенням під час дії правового режиму воєнного стану. Крім того, доводимо до відома населення, що у разі вчинення злочину, передбаченого статтею 114-2 Кримінального кодексу України «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану». Винні особи будуть притягнені до кримінальної відповідальності – позбавленням волі строком до 12 років.
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОН – ЦЕ УКРАЇНА!
НАЧАЛЬНИК БОЛГРАДСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇГЕННАДІЙ БАМБУРА