1. /
  2. Новини
  3. /
  4. РОБОТА ЗІ СТАБІЛІЗАЦІЇ ЦІНОВОЇ...

РОБОТА ЗІ СТАБІЛІЗАЦІЇ ЦІНОВОЇ СИТУАЦІЇ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

Сьогодні під керівництвом заступника начальника Болградської військової адміністрації Дмитра Дімитрова за участю начальника  Болградського управління Держпроспоживслужби в Одеській області Сергія Атмажова, головного спеціаліста відділу контролю у сфері торгівлі та послуг ГУ Держпродспоживслужби в Одеської області Ганни Геврек, начальника відділу економіки та  агропромислового розвитку Болградської РВА Світлани Вербанової  пройшла селекторна нарада з головами ОТГ району з питань підведення підсумків проведеного моніторингу цінової ситуації в Болградському районі, який відбувся  28-29 квітня.

Зазначимо, що на виконання доручення начальника обласної військової адміністрації Максима Марченко робочою групою з контролю за ціновою ситуацією в Одеській області протягом 13-15 квітня  в Болградському районі проводилась перевірка  цінової ситуації.

Членами робочої групи в усіх громадах району  було перевірено 136 торгівельних об’єктів на відповідність необґрунтованого підвищення цін на соціально значущі товари, а саме: борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, цукор кристалічний, птицю (тушки курячі), молоко, олію соняшникову, масло вершкове, не стероїдні протизапальні лікарські засоби вітчизняні, антибактеріальні лікарські засоби вітчизняні, бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне.

За результатами контрольних заходів у 65 суб’єктів господарювання було виявлено підвищення цін на деякі соціально значущі товари. З підприємцями проведено роз’яснювальну роботу, за результатами якої завищені ціни знижувались до рівня  встановленого законодавством.

Після цього, 28-29 квітня, зазначеною робочою групою була проведена повторна перевірка  цінової ситуації в районі. За результатами перевірки були виявлені незначні порушення. Переважно суб’єкти господарювання району дотримувались встановлених законодавством цін на соціально значущі товари.

Але під час проведення перевірок на  АЗС району  було виявлено завишення цін на дизельне пальне, які перевищували максимальну ціну встановлену законодавством. За результатами перевірки, виявлені порушення  направлені до Одеської військової адміністрації  для відповідного реагування.

Також під час наради головам ОТГ  були надані відповідні роз’яснення щодо проведення моніторингу цінової ситуації в громадах району.

Зазначимо, що і надалі робота з забезпечення стабілізації цінової ситуації на основні продовольчі товари, лікарські засоби, бензин та дизельне пальне на території Болградського району буде продовжуватися. Контроль за цінами на соціально значущі товари буде здійснюватись щоденно та, у разі виявлення необґрунтованого підвищення цін, суб’єкти господарювання будуть притягнуті до відповідальності.