1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЖИВI СПОРТИВНІ...

НОВИНИ ГРОМАД: ЖИВI СПОРТИВНІ ТРАДИЦІЇ У СЕЛІ ТАБАКИ

Різноманітність спортивних змагань, за давньою традицією, стала частиною святкування 210-річчя села Табаки Болградської громади. Футбол, волейбол, шашки, шахи, дартс та, звісно, вільна боротьба зібрали на місцевому стадіоні не лише любителів цих видів спорту, а й численних уболівальників. Причому не лише з Болградського району.
ФУТБОЛ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ І ПАМ’ЯТІ СПОРТИВНИХ ЛЕГЕНД ТАБАКИ
Відкрили спортивний блок цього дня юні футболісти та ветерани цього виду спорту. І ті й інші провели захоплюючі ігри. Зазначимо, що діти грали цього дня на підтримку ЗСУ, а дорослі присвятили свої зустрічі покійним футболістам – вихідцям села Табаки.
Збірна дитяча команда села Табаки зіграла цього дня з дитячою командою «Шторм» з Болграда, які закінчили зустріч із рахунком 2:2. Після чого перейшли до захоплюючого післяматчевого пенальті до першого промаху, внаслідок якого перемогу здобула команда «Шторм» із Болграда. Вони ж відвезли медалі та Кубок. Крім того, учасники команди були удостоєні звань. Найкращим гравцем був визнаний юний футболіст Іван Миргородський-молодший та Найкращим воротарем – Денис Каратанас.
Не менш цікавими були зустрічі дорослих футболістів. Цього дня поборотися зі збірною командою села Табаки прибули команди із села Дмитрівка Татарбунарського району та команда міста Ізмаїла.
У першій грі табаковці поступилися команді Дмитрівки з рахунком 6:1, у другій Ізмаїлу – з рахунком 5:0.
Третя гра вже проходила без команди села Табаки, і перемогу в ній здобули ізмаїльчани, вигравши на останніх хвилинах у дмитровців із рахунком 2:1. В результаті перемогу серед дорослих футболістів вибороли представники Ізмаїла, друге місце за командою села Дмитрівка Татарбунарського району та третє – у господарів поля.
Також було визначено переможців у чотирьох номінаціях. «Найкращий воротар» – Іван Іовчев (с. Дмитрівка), «Найкращий захисник» – Володимир Узун (с. Табаки), «Найкращий нападник» – Ігор Прохоров (капітан команди «Ізмаїл») та «Найкращий гравець» – Антон Козеченко (Ізмаїл).
ВОЛЕЙБОЛ
Три волейбольні команди зіграли з нагоди 210-річчя села Табаки – господарі, володарі та болградці, подарувавши чимало емоцій як собі, так і шанувальникам цього виду спорту. В результаті проведених зустічей перше місце виборола команда села Владичень, на другому – команда Болграда та володарями «бронзи» стала команда Табаки.
ШАШКИ, ШАХИ І ДАРТС
Виявилося, в цих інтелектуальних змаганнях не менше шанувальників різного віку, які з’їхалися навіть із сусідніх сіл та міста Болграда. У результаті серед юних шашистів місця розподілилися таким чином: перше місце – Ілля Мастерюк (Болград), друге – Олександр Саул (Залізничне) та третє – Сергій Дімов (Залізничне).
У шаховому турнірі серед дітей першим знову став Ілля Мастерюк, на другому – Олександр Дурадажі (Болград) та на третьому – Діма Бербанцев (м. Херсон).
Серед дорослих призерів виявились як чоловіки, так і жінки. По шашках перше місце у Надії Волкової (Болград) та Олександра Бондаря (Коловина), друге – у Наталії Великсар (Табаки) та її односельця Захарія Казани, третє – у Валентини Мітєвої (Табаки) та Георгія Терзі (Курчу).
За результатами шахових поєдинків перше місце посіли Наталія Великсар та Федір Таушанжі (Курчу), друге – Надія Волкова та Василь Бааджі (Кубей), третє – Валентина Мітєва та Іван Корчмар (Курчу).
Дартс також виявив своїх фаворитів: перше місце – Володимир Сайтарли (Владичень), друге – Михайло Гетьман (Кубей) та третє Ілля Мастерюк (Болград).
БОРОТЬБА ВІЛЬНА І НАЙСИЛЬНІША ЛЮДИНА ТАБАКИ
Мабуть, найбільше людей було зосереджено у День села Табаки у тій частині стадіону, де розгорнувся турнір із вільної боротьби. Спортсмени порадували вболівальників та продемонстрували справжню волю до перемоги. Але зуміли завоювати її не всі, як це буває у змаганнях.
Отже, у ваговій категорії до 26 кг місця розподілися таким чином: перше місце – Аким Ніколаєв, на другому – Олександр Вербанов (обидва з Болграду) та на третьому – кубеєць Валентин Халамовський.
Вагова категорія до 32 кг: перше місце – Петро Карлангач (Василівка), на другому Олександр Петров (Болград) та на третьому – Ростислав Хаджіогло (Табаки).
Визначились переможці і у ваговій категорії 42 кг: перше місце – Єгор Дімов (Болград), друге – Микита Бахчеджі (Кубей), на третьому – Артем Чернєв (село Котловина Ізмаїльського району).
Вагова категорія 50 кг: перше місце – Артур Брошков (Кубей), друге – Петро Карабуля (Болград), третє – Михайло Білоус (Курчу).
Вагова категорія 60 кг: перше місце – Данило Драгня (Табаки), друге – Владислав Мітєв (Болград) та третьому – Степан Кондур (Ізмаїл).
Вагова категорія 70 кг: перше місце – Владислав Веретельний (Ізмаїл), друге – Володимир Недєльчев (с. Ново-Іванівка Арцизької громади) та на третьому – Дмитро Попозогло (село Дмитрівка Городненської громади).
Після чого відбулася Першість Табаки з вільної боротьби серед борців-уродженців, яка визначила найсильнішого жителя села-ювіляра. Ним став Едуард Тодоров, який посів перше місце. На другому – Дмитро Димитров та на третьому – Данило Драгня.
Додамо, що організаторами змагань став ЦФЗН «Спорт для всіх» Болградської міської ради за підтримки Болградської міськради та табаковської сільської ради.

За інформацією Болградської міської ради