1. /
  2. Новини
  3. /
  4. МЕШКАНЦІ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ БОЛГРАДСЬКОГО...

МЕШКАНЦІ ТАРУТИНСЬКОЇ ГРОМАДИ БОЛГРАДСЬКОГО РАЙОНУ  СТВОРИЛИ ДВІ ПЕТИЦІЇ ЩОДО ПРИСВОЄННЯ ЗВАННЯ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ (ПОСМЕРТНО) СВОЇМ ЗЕМЛЯКАМ

ЗЕЛЕНОМУ ОЛЕКСАНДРУ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ

За №22/193226-еп від 17 травня 2023 року на сайті Президента України зареєстрована петиція про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України молодшому сержанту Зеленому Олександру Олександровичу.

Олександр народився в селі Новоукраїнське Миколаївської області у 1985 році. З 2014 року воював в зоні АТО, а після закінчення контракту приїхав в смт. Березине, де проживав з сім’єю.

24 лютого 2022 року Олександр Зелений знов встав на захист Батьківщини. Він служив командиром гранатометного відділення протитанкового взводу механізованого батальйону. Загинув військовослужбовець при виконанні бойового завдання поблизу населеного пункту Олександрівка Херсонської області 29 березня 2022 року, рятуючи життя побратимів.

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/193226

МУРЗІНУ ОЛЕКСАНДРУ ВАСИЛЬОВИЧУ

На сайті Президента України опублікована електронна петиція щодо присвоєння звання Героя України (посмертно) Мурзіну Олександру Васильовичу (26.12.2000 – 11.11.2022) з смт.Березине, який загинув захищаючи Україну у війні з росією.

Посилання на петицію: https://petition.president.gov.ua/petition/195262

Олександр, якому був всього 21 рік, віддав своє життя, щоб ми жили у вільній і незалежній Україні. Він захищав рідну землю ціною власного життя та до останнього подиху був вірним присязі, українському народові та Україні.

Петиції будуть розглянуті Президентом України після того, як на їх підтримку буде зібрано не менш як 25000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня їх оприлюднення.

Просимо усіх небайдужих підтримати петицію та підписати її на сайті Президента України!