1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НІ – РИБІ БЕЗ...

НІ – РИБІ БЕЗ ДОКУМЕНТІВ

Станом на 13 червня 2023 року рівень води у Каховському водосховищі продовжує зменшуватися. Водночас спостерігається поступове зниження рівня води у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі, р. Інгулець та інших водоймах південного регіону.
👨‍✈️ Рибоохоронці продовжують моніторити ситуацію на водних об’єктах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Наразі нових явищ масового мору водних біоресурсів не зафіксовано.
☝️ Водночас не можна виключити можливість виникнення мору риби найближчим часом. Адже подальше зниження рівнів води може спричиняти утворення відшнурованих окремих ділянок (озер), у яких згодом можливий мор риби.
🔎 З метою запобігання реалізації раніше загиблої риби рибоохоронці продовжують посилено контролювати ринки та місця продажу водних біоресурсів у постраждалих регіонах. Наразі фактів реалізації водних біоресурсів, непридатних до вживання, не встановлено.
⚠️ Однак, закликаємо громадян бути пильними і не купувати рибу, яка продається на стихійних ринках без відповідних документів, невідомого походження та невстановленої якості, адже вона може бути шкідливою та смертельно небезпечною!
✅ Більше інформації на телеграмканалі Держрибагентства https://t.me/dargme