1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ IRC...

ПРЕДСТАВНИКИ МІЖНАРОДНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ IRC ПРЕЗЕНТУВАЛИ СВОЇ ПРОЄКТИ В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура спільно з заступником начальника Болградської РВА Вячеславом Куликом зустрілися з представниками міжнародної організації International Rescue Committee  Олегом Богачуком та Оленою  Величко.

В ході зустрічі  очільник району  ознайомив спеціалістів організації з роботою Болградської РВА, яка проводиться з внутрішньо переміщеними особами та потребами громад в додатковому облаштуванні місць компактного проживання ВПО.

В свою чергу представники міжнародної організації презентували свої проєкти, які дають можливість отримати безоплатну юридичну та соціально-психологічну допомогу особам, що постраждали від війни. Зазначені проєкти передбачають: психологічну підтримку та консультації, соціальний супровід до державних установ та організацій, надання психологічної допомоги родинам загиблих військових та які знаходяться у полоні, відновлення втрачених документів, встановлення факту народження та смерті, юридичний супровід з отримання компенсації за зруйноване житло, та інші послуги.

Зазначимо, що International Rescue Committee – це міжнародна організація, яка надає допомогу біженцям та вимушеним переселенцям у зв’язку з війною, переслідуванням або стихійним лихом. В рамках діяльності IRC надає допомогу гуманітарного та медичного характеру, а також допомогу з продуктами харчування.

Організація створена у 1933 році за ініціативою Альберта Енштейна. Наразі вона виконує діяльність в Європі, Африці, Азії, Латинській Америці, США та Близькому Сході.

На сьогоднішній день Міжнародний комітет порятунку IRC активно допомагає жителям України, які постраждали внаслідок російської агресії.

У завершенні зустрічі було вирішено налагодити взаємодію між представниками організації та громадами району щодо надання допомоги потребуючим категоріям населення.

Керівники району висловили сподівання стосовно подальшої плідної співпраці.