1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ...

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ПРОВЕЛИ ПЕРЕВІРКИ В ТЕПЛИЦЬКІЙ ТА БОРОДІНСЬКІЙ ГРОМАДАХ

Спеціалістами служби у справах дітей Болградської районної державної (військової) адміністрації на чолі з керівником районної служби Валерієм Мочуляком 14 червня поточного року здійснили робочі виїзди до своїх місцевих підрозділів Теплицької та Бородінської територіальних громад. Робочу поїздку здійснено з метою контролю за роботою місцевих служб у справах дітей, що розпочали свою діяльність з моменту утворення нових територіальних громад та з метою вивчення проблемних питань й  надання консультативної допомоги спеціалістам таких служб.

  Увага приділялась питанням організації діяльності служб, їх матеріально-технічному забезпеченню, виконанню вимог законодавства щодо захисту інформації, яка створюється в процесі діяльності служб, умінню працювати з інформаційними системами, зокрема АІС «Діти», своєчасне наповнення цієї бази інформацією, що напряму пов’язано із своєчасністю надання допомоги постраждалим дітям, сім’ям, захистом прав дітей, що залишились без батьківського піклування, інші питання.

 Також, в Бородінській територіальній громаді були відвідані прийомні сім’ї, що проживають на території громади, з метою перевірки умов утримання та  виховання прийомних дітей.

В Теплицькій територіальній громаді були обстежені неблагополучні сім’ї з дітьми, які перебувають на обліку служби у справах дітей, як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах.

В цілому, робота цих двох служб поставлена на належному рівні, і по деяким напрямкам є корисним прикладом для організації роботи і забезпечення для інших служб Болградського району. Робота служби у справах дітей Болградської РВА продовжується. Пріоритетом в роботі є розвиток сімейних форм виховання для дітей, що залишились без батьківського піклування.