1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ УРОЧИСТО...

В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

28 червня українці відзначають 27-му річницю з Дня ухвалення Конституції України – основного Закону, яким повага до людської гідності та свободи визнається найвищою цінністю. 

В умовах війни День Конституції має для кожного з нас особливе значення. Нажаль, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними та незалежними, відстоювати права і свободи у кривавій та підступній війні з агресором. Але у них нічого не вийде. Конституція України ще 27 років тому відправила у минуле все радянське й «руській мір», задекларувавши наші суверенітет і незалежність. Ми остаточно виборемо свою незалежність й право бути вільним народом на своїй землі, зі своєю конституцією та мирним небом.

 Сьогодні в КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради міста Болград пройшов тематичний захід до Дня 27-ої річниці Конституції України «Розквітай, наша Державо!». В  урочистому  заході взяли участь начальник Болградської районної військової адміністрації Геннадій Бамбура, заступник голови Болградської районної ради Володимир Романовський, голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв, представники місцевого самоврядування, організацій, підприємств й установ громад та громадськість.

Традиційно захід розпочали зі вшанування пам’яті полеглих за Україну та виконанням Державного Гімну.

Керівники району та Болградської громади звернулись до всіх присутніх з вітальними словами. Вони подякували військовим, бійцям територіальної оборони, цивільним, волонтерам, усім, хто долучається до захисту країни та збору  допомоги для ЗСУ й  постраждалим мешканцям. 

«Щиро вітаю Вас із визначним державним святом – Днем Конституції України. Основний Закон нашої держави закріпив ідеали справедливості та рівності, став дієвою основою розвитку незалежної демократичної держави. Хай мир і взаєморозуміння сприяють подальшій розбудові нашої державності, а принципи демократії, рівності, верховенства права, повністю втілюються в наше повсякденне життя. А зараз ми боремось за Україну. За державу. За країну свободи та рівності. За мирне та щасливе майбутнє», – зазначив у вітальному слові очільник району Геннадій Бамбура.

З нагоди відзначення чергової річниці від дня прийняття Конституції України перші особи району та громади  вручили Почесні грамоти Одеської обласної військової адміністрації, Одеської обласної ради, Болградської  районної військової адміністрації, Болградської районної та міської ради кращим представникам, які досягли значних здобутків у професійній діяльності в різних галузях.

Також учасників заходу привітав Ігор Скоробреха – помічник  народного депутата України Анатолія Урбанського. Від імені депутата Верховної ради України він вручив подяки представникам різних галузей району.

З музичними привітаннями виступили  артисти та творчі колективи КЗ «Центр культури та дозвілля» Болградської міської ради.