1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Начальник відділу економіки та агропромислового розвитку районної державної (військової) адміністрації Світлана Вербанова  доповіла про рівень середньомісячної заробітної плати в районі та стан заборгованості із її виплати за ІІI квартал 2023 року. Вона зазначила, що рівень середньомісячної заробітної плати по Болградському району за ІІІ квартал складає 9592 грн, за 2 квартал поточного року 11040 грн. Спостерігається негативна динаміка зниження рівня середньої заробітної плати у порівнянні з попереднім кварталом поточного року на 1448 грн.

За результатами проведеного аналізу за 3 квартал поточного року найвищий рівень середньої заробітної плати в Павлівській ОТГ 11947 грн,  Болградській ОТГ 10420 грн.  Найнижчі заробітні плати в Городненській ОТГ – 7979 грн, Кубейській ОТГ – 8062 грн та Василівській ОТГ – 8867 грн.

Станом на  08 грудня 2023 року згідно статистичних звітів 3-борг заборгованість з виплати заробітної плати на підприємствах району складає 4252,5  тис. грн,  що  на 36,7 тис. грн більше  ніж на 01 листопада 2023 року.

Про стан виконання бюджетів об’єднаних територіальних громад Болградського району за листопад 2023 року доповів начальник відділу фінансів районної державної (військової) адміністрації Павло Синельников. Він зазначив, що до місцевих бюджетів  об’єднаних територіальних громад Болградського району  за листопад 2023 року виконано на 67,1%.

Про стан виконання в Болградському районі плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України в 2023 році ознайомив присутніх начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Дмитро Дімитров. Закладами освіти та культури Болградського району проводиться велика робота щодо виконання плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України. 

До плану виховної роботи закладів загальної середньої освіти  включено заходи національно-патріотичного спрямування з обов’язковим залученням осіб, що брали безпосередню участь в бойових діях проти збройної агресії російської федерації.

Також з метою підтримки  військовослужбовців, які брали участь в військових діях проти збройної агресії російської федерації проти України, поранених військовослужбовців, сімей полонених і зниклих безвісти осіб у Болградській  міській раді, Арцізькій міській раді, Тарутинській селищній раді затверджено відповідні програми соціальної підтримки.

У завершені наради Михайло Володимирович  надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.