1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

Сьогодні, під керівництвом першого заступника голови Болградської районної військової адміністрації Валерія Єребакана, відбулась щотижнева апаратна нарада за участю заступника голови та керівників структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Т.в.о. начальника Болградського РТЦК та СП Анатолій Кушнір доповів про стан військового обліку на території Болградського району Одеської області у 2023 році. Він зазначив, що головною метою роботи з організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних на території Болградського району у 2023 році залишається повне і якісне охоплення військовим обліком громадян України, вдосконалення системи військового обліку на підприємствах, в установах, організаціях району та міста, забезпечення достовірності облікових даних військовозобов’язаних для гарантованого проведення розгортання та комплектування Збройних Сил України під час мобілізації.

Питання військового обліку неодноразово розглядались на нарадах в районній державній адміністрації, в Болградському РТЦК та СП з начальниками військово-облікових столів, особами відповідальними за ведення військового обліку, з метою вирішення найбільш проблемних питань стосовно проведення призову на військову службу за мобілізацією, на військову службу за контрактом, виконання керівниками органів місцевого самоврядування обов’язків стосовно організації роботи на  відповідної території сільської ради з питань забезпечення персонально-первинного обліку призовників і військовозобов’язаних, організації оповіщення, розшуку військовозобов’язаних та призовників.  Практично в усіх територіальних громадах робота щодо агітації на військову службу за контрактом не проводиться, рекламно-агітаційна робота організована на низькому рівні. Керівники підприємств, установ та організацій, які розташовані на території району, не направляють військовозобов’язаних  працюючих на підприємстві, в установі та організації до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки під час проведення призову на військову службу за мобілізацією.

Протягом року Болградським районним центром комплектування та соціальної підтримки проводилась робота щодо бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час. Випадків незаконного бронювання не виявлено. План звіряння облікових даних підприємств, установ та організацій, виконавчих комітетів сільських, селищних або міських рад з обліковими даними районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2023 рік виконаний на 53%.

Про підсумки роботи управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації за 2023 рік доповів начальник управління соціального захисту населення районної державної (військової) адміністрації Олександр Рожков. Було зазначено, що протягом 2023 року спеціалістами управління соціального захисту населення розглянуто 786 звернень, в тому числі заяви громадян, які звернулися на урядову гарячу лінію -293 звернення. Начальником управління, заступниками начальника управління та начальниками відділів на особистому прийомі було прийнято та надані усні роз’яснення 493 особам. На звітну дату відділом грошових виплат і компенсацій зареєстроване 2622звернень громадян за призначенням усіх видів державних допомог.

Призначено державну соціальну допомогу 4049 сім’ям з дітьми. З початку 2023 року 1918 внутрішньо переміщеним особам нараховане та виплачено 60536,0 тис. грн. допомоги на проживання.

Протягом звітного періоду 2023 року видано 21 посвідчення особам з інвалідністю внаслідок війни, 27 посвідчень членам сімей померлого (загиблого) ветерана війни, 252довідки інвалідам від загального захворювання, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, які мають право на 50 відсоткове зниження плати за проїзд залізничним транспортом в автобусах міжміського сполучення та пасажирських суднах каботажного плавання на період з 1 жовтня 2023 року по 15 травня 2024 року.

Про стан дотримання антикорупційного законодавства щодо обмежень, встановлених Законом України «Про запобігання корупції» ознайомив присутніх завідувач сектору юридичного забезпечення апарату районної державної (військової) адміністрації Сергій Станков.

У завершенні наради Валерій Георгійович  надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.