1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКИЙ  РАЙОН ВЗЯВ УЧАСТЬ...

БОЛГРАДСЬКИЙ  РАЙОН ВЗЯВ УЧАСТЬ У  КОМАНДНО-ШТАБНИХ НАВЧАННЯХ

Сьогодні, 14 грудня, в Болградському районі відбулось командно-штабне навчання органів управління та сил цивільного захисту з питань організації реагування в умовах надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду, які можуть виникнути на території району.

На початку  командно-штабного навчання під керівництвом голови Болградської РВА Михайла Шарафаненка  пройшло  засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якій було розглянуто План проведення навчання та  відпрацьовані  питання організації роботи і взаємодії районної комісії, органів управління ЦЗ, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та громад району під час проходження стихійного лиха природнього характеру.

Під час навчання органи управління та сили цивільного захисту удосконалили свої знання та практичні навички щодо дій під час ліквідації надзвичайних ситуацій, відпрацювали механізми та навички ухвалення стратегічних рішень, а також ознайомились з готовністю до дій в умовах особливого періоду системи оповіщення та спеціалізованих служб. Представниками поліції та ДСНС були проведені оповіщення населення через гучномовці.

У завершенні командно-штабного навчання на базі Болградського РВ ГУ НП в Одеській області в онлайн режимі відбулась селекторна нарада з керівниками департаментів Одеської ОДА, ГУ НП, ГУ ДСНС,  на якій були підведені підсумки навчання та  розглянуто виконання  Плану проведення КШН.

Підбиваючи підсумки тренування, голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко  наголосив на їх важливості та зазначив, що мету навчань досягнуто – служби цивільного захисту  удосконалили свої вміння та навички, а служби взаємодії зі свого боку продемонстрували свою фаховість, професіоналізм та готовність до виконання  дій за призначенням.