1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ТАРУТИНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ТАРУТИНСЬКІЙ СЕЛИЩНІЙ РАДІ ВІДБУЛАСЬ НАДЗВИЧАЙНО ВАЖЛИВА ПОДІЯ

Указом Президента України №436/2023 ВЕЙЦМАН Родіон Миколайович, уродженець с.Калачівка Тарутинської громади за особисту мужність, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений медаллю “Захиснику Вітчизни”(посмертно).

Медаль батькові Родіона, ВЕЙЦМАНУ Миколі Степановичу вручив начальник Другого відділу Болградського районного територіального центру та соціальної підтримки, підполковник НОВІКОВ Владислав Валерійович.

З великою повагою Тарутинський селищний голова Сава Степанович ЧЕРНЄВ висловив щиру вдячність ВЕЙЦМАНУ М. С. за виховання сина ВЕЙЦМАНА Родіона Миколайовича, який чесно та сумлінно виконував свій військовий обов’язок із захисту суверенітету та територіальної цілісності України та вручив Подяку Тарутинської селищної ради.

Родіон ВЕЙЦМАН народився в с. Калачівка Тарутинської громади 21.10.2000 року. Навчався в Калачівській школі та проявив себе як добрий і чуйний хлопчина, розвинена та обдарована дитина. Після переїзду у 2009 році родини до с.Калчева Василівської громади Болградського району, Родіон навчався у Калчевській школі, яку закінчив з золотою медаллю. Після школи здобув вищу освіту в політехнічному університеті, який також закінчив з відзнакою.

Коли росіяни розпочали повномасштабне вторгнення, Родіон не зміг залишатися в стороні. І вже 1 березня 2022 року хлопець добровільно вступив до лав Збройних сил України.

Солдат Родіон ВЕЙЦМАН гідно ніс службу та був старшим стрільцем 2-го механізованого відділення військової частини А 4053.

30 червня під час виконання бойового завдання з виявлення та знищення противника в місті Лисичанськ Сєвєродонецького району Луганської області, Родіон потрапив під ворожий обстріл й отримав поранення несумісні з життям. Йому був лише 21 рік.

ВЕЙЦМАНА Родіона поховали з військовими почестями 13 липня 2022 року на місцевому кладовищі в селі Калчева.

Вічна пам’ять Герою!

За інформацією Тарутинської селищної ради