1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ЗАХІД З...

НОВИНИ ГРОМАД: ЗАХІД З НЕПОВНОЛІТНІМИ СУБ’ЄКТАМИ ПРОБАЦІЇ «ПОДОЛАЄМО НАСИЛЛЯ РАЗОМ»

5 грудня в продовження Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» співробітниками Болградського (Арцизького) районного відділу філії Центру пробації в Одеській області спільно з інспектором ювенальної превенції сектору превенції Болградського відділу поліції та працівником служби у справах дітей Павлівської сільської ради провели захід з неповнолітніми суб’єктами пробації на тему: «Подолаємо насилля разом!» з метою привернення уваги до проблем подолання будь-яких форм насильства, у тому числі насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми.

В ході заходу неповнолітні суб’єкти пробації дізнались про форми насильства, що фізичне та сексуальне насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найбільш чутливих і гострих проблем, що потребує своєчасного реагування та підтримки кваліфікованих фахівців. Насилля може проявлятися не лише у застосуванні фізичної сили та чинитися ворогом, воно не обирає вік та стать, і може будь-де спіткати кожного із нас. Через страх відчути осуд, людям, які зазнали насильницькі дії над собою, важко наважитися на те, щоб звернутися за допомогою.

Працівники пробації наголосили, що дуже важливо отримати допомогу вчасно. Тому, якщо ви зіткнулися з насильством або стали свідком цього явища, необхідно зателефонувати за наступними номерами телефонів:

102 – Національна поліція України;

15-47 – Урядова «гаряча лінія» для осіб, які страждають від домашнього насильства;

15-88 – запобігання та протидія домашньому насильству, за ознакою статі та насильству щодо дітей;

0 (800) 500-335 або 116-123 (з мобільного) – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації. Дзвінки безкоштовні зі стаціонарних і мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України.

За інформацією Арцизької міської ради