1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРОВЕДЕННЯ ПЕРЕВІРКИ РЕЗУЛЬТАТІВ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ ТВАРИН

6 грудня під головуванням першого заступника начальника Болградської РВА Валерія Єребакана відбулась спільна нарада органів військового командування Болградського району та інших представників державних установ з питань визначення механізму контролю під час відбору зразків з метою перевірки результатів проведеної імунізації диких тварин.

Задля профілактики та зменшення захворюваності на сказ у дикій фауні в другій половині вересня та протягом жовтня 2023 року в Болградському районі була проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин. Для цього використали пероральну вакцину українського виробника ТОВ «Укрветпромпостач» (Бровари). На території району 62 робочі групи вручну розклали понад 45,5 тисяч принад із вакциною на загальній площі 1821,29 кілометри квадратні.

Пероральна імунізація від сказу – один зі способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити, щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язово або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

З метою перевірки результатів проведеної пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин та відбору зразків  представники поліції, прикордонників, мисливців, військомату та Держпродспоживслужби  узгодили  алгоритм відстрілу шкідливих хижаків бригадами мисливців в лісах та лісових ділянках мисливсько-рибальських підприємств відповідно до спільного наказу Одеської обласної державної (військової) адміністрації та  Оперативного угрупування військ «Дунай».

За результатами наради були надані відповідні доручення щодо проведення зазначеного заходу.