1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ...

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СІМ’Ї, ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ, ДЕМОГРАФІЧНОГО РОЗВИТКУ, ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЇ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ І НАСИЛЬСТВУ ЗА ОЗНАКОЮ СТАТІ, ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

21 грудня 2023 року під головуванням заступника голови Болградської РВА Олександра Іорданова спільно з начальником управління соціального захисту населення Олександром Рожковим відбулось засідання районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, під час якого було обговорено наступні питання:

1. Про організацію роботи із забезпечення попередження та виявлення домашнього насильства відносно дітей.

2. Про організацію проведення в Болградському районі Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

3. Про затвердження плану роботи районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на 2024 рік.

За інформацією Валерія Мочуляка– начальника служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації, на цей час найбільш дієвим заходом, що вживаються службами у справах дітей району, з виявлення та протидії насильству в сім’ях є проведення профілактичних рейдів. За поточний період службами у справах дітей Болградського району разом зі співробітниками ювенальної превенції Болградського РВП ГУНП в Одеській області проведено 286 профілактичних рейдів з метою обстеження умов проживання неблагополучних, малозабезпечених сімей, у яких було скоєно насильство відносно дітей або існує загроза його скоєння. Перевірками охоплено 778 сімей.    

Було зазначено, що станом на 01 грудня 2023 року на обліку служб у справах дітей територіальних громад району перебуває 115 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з них 19 дітей відносно яких скоєно насильство в сім’ї.

З другого питання Домнікія Мазур – начальник відділу підтримки сім’ї та координації надання соціальних послуг управління соціального захисту населення Болградської РВА, зазначила що розпорядженням голови районної державної адміністрації від 22 листопада 2023 року затверджено План заходів щодо проведення в Болградському районі щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». В рамках відповідних заходів проведено консультації, інформаційно-просвітницьку роботу з профілактики домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, формування свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

З третього питання заслухана інформація Домнікії Мазур, яка ознайомила всіх членів ради з проєктом плану роботи районної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на 2024 рік.

За підсумками обговорення усіх питань прийняті рішення та надані відповідні доручення.