1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ  РАДИ З ПИТАНЬ...

ЗАСІДАННЯ  РАДИ З ПИТАНЬ ВПО ПРИ БОЛГРАДСЬКІЙ РВА

Сьогодні під керівництвом голови Ради ВПО Олени Ільчук  відбулось засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Болградській районній державній адміністрації.  У засіданні взяли участь заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов, начальник управління соціального захисту населення Болградської РВА Олександр Рожков, керівники структурних підрозділів Болградської РВА,  громадських об’єднань району та представники громад району.

З метою  всебічного, повного та об’єктивного вирішення питань, пов’язаних із забезпеченням та захистом прав ВПО та їх  інтеграцією у районі було запропоновано ввести до складу ради з питань ВПО голів таких самих рад, які створені в громадах району.

Представник відділу по роботі з ВПО управління соціального захисту населення Болградської РВА ознайомила присутніх з порядком зняття ВПО з обліку.

Вона зазначила, що починаючи з 1 серпня 2023 року проводиться перевірка  фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб територіальними органами Нацсоцслужби.

Внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані на території певної територіальної громади, аби знятися з обліку, зобов’язані повідомити департамент з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій, виконавчих міських чи районних органів; виконавчі органи сільських, селищних, міських рад; центр надання адміністративних послуг в один з таких способів:

– особисто подати повідомлення за місцем отримання довідки не пізніше, ніж за три дні до від’їзду;

– особисто подати повідомлення протягом трьох днів після повернення до покинутого місця проживання;

– звернутися у центр надання адміністративних послуг.

Рішення про скасування дії довідки ВПО невідкладно вносять до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам здійснюється територіальними органами Нацсоцслужби, зокрема шляхом проведення перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщеної особи.

Вирішено зазначену інформацію довести до ВПО району через інформаційні ресурси Болградської РВА та громад району.

Під час засідання було зазначено, що робота з переселенцями є надзвичайно важливою, тому цей орган повинен допомагати вивчити потреби ВПО на рівні району, а саме що необхідно насамперед ВПО та шляхи вирішення їх проблем.