1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В БОРОДІНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В БОРОДІНСЬКІЙ ГРОМАДІ  ОБГОВОРИЛИ ПИТАННЯ ПРО ПРИКОРДОННУ СМУГУ

17 січня у Бородінській селищній раді відбулась нарада за участю керівників сільгоспідриємств Бородінської громади і старост старостинських округів.

Вів нараду Іван Кюссе, голова Бородінської громади.

Головне питання наради – розгляд постанови КМ України від 7.12.2023 №1292 “Про прикордонний режим, щодо обмеження 5 кілометровою зоною від лінії кордону та заходи щодо її реалізації”.

 З роз’ясненями з цього приводу перед присутніми виступив Роман Пукас, начальник прикордонного відділення “Петрівка”. Річ їшла про зміну правил в’їзду у прикордонну смугу, під котру в Бородінській громаді підпадає Лісне, Височанське, Петрівка, Єлізаветівка (Богданівський старостат) та черга інших сел . Тепер, щоб в’їхати у ці села треба подати прохання та належні документи до Білгород-Дністровського прикордонного загону та дочекатися відповіді протягом 10 днів. Цей факт, викликав ряд питань від сільгопвиробників, котрі працюють у 5 км. смузі. Питання стосувались – в’їзду техніки, робітників, вантажівок, перевізки зерна… “Зараз, коли вартість зерна постійно вагається і нам доводиться “виловлювати” оптимальну ціну, ми не можемо чекати 10 днів, бо втрачаємо гроші”, ” Сільгосроботи у полі їдуть протягом року, а нам надали дозвіл лише на місяць”, ” Іноді ми не знаємо яка техніка завтра нам знадобиться і з якими номерами до нас прибуде вантажівка на погрузку, рішення нам потрібно за кілька годин, а не 10 днів”, такі питання задавали сільгоспвиробники, старост хвилювала більш проблема в’їзду людей у прикордонну смугу.

Наприкінці наради Іван Кюссе вніс пропозицію відпрацювати та відправити на розгляд депутатів Бородінської громади Звернення до керівництва Білгород-Дністровського загону з цього актуального для багатьох мешканців Бородінської громади питання.

За інформацією Бородінської селищної ради