1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ВІД ПРАГНЕННЯ...

НОВИНИ ГРОМАД: ВІД ПРАГНЕННЯ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ – В БОЛГРАДСЬКІЙ ГРОМАДІ З’ЯВИЛАСЯ НОВА АМБІТНА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ, ЯКА ВЖЕ РЕАЛІЗУЄ МІЖНАРОДНИЙ ПРОЄКТ

Восени минулого року ініціативна група мешканок Болградської громади – Тетяна Манолова, Яна Дулгер, Анастасія Безсонова та Людмила Савченко звернулися до Сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради із запитом про допомогу в підготовці документів для реєстрації громадської організації.

Після її офіційної реєстрації новостворена ГО завдяки співробітництву з фахівцями сектору Діани Петрик та Серафима Савченко подала заявку на участь у грантовому проєкті «Culture Helps / Культура допомагає»: гранти на проєкти для інтеграції через культурні заходи».

Фахівці сектору допомогли ГО «Театральна студія Онґл» скласти грантову заявку, розробити план заходів та сформувати кошторис.

У результаті виконаної роботи ГО стала однією з 20 переможців проєкту. Зазначимо, що 549 поданих заявок зі всієї Європи громадська організація, яка зареєстрована в Болградській громаді пройшла відбір.

Наразі, ГО вже підписала грантову угоду та повністю готова до втілення цікавого проєкту «Ласкаво просимо до дому: Інтерактивна вистава з історії та культури етносів Болградської громади для інтеграції у місцеве середовище вимушено переміщених осіб із дітьми через культуру».

Реалізація проєкту реалізується ГО «Театральна студія Онґл» за фінансової підтримки «Culture Helps / Культура допомагає» – проєкту, що співфінансується Європейським Союзом у межах спеціального конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного та креативного секторів. Проєкт реалізується Інша Освіта (UA) та zusa (DE)».

Болградській міській голова Сергій Димитрієв привітав членкінь ГО із гарним початком та чудовою ініціативою, яка буде втілюватися у Болградській громаді.

Для ГО «ТС Онґл» – це гарний початок діяльності, можливість суттєво зміцнити свою матеріальну базу та виконати чудову гуманітарну місію у допомозі вимушено переміщеним особам.

Для міста Болград – це можливість увійти у перелік країн «Креативної Європи», які залучені у міжнародні грантові конкурсі від Європейського союзу.

Бажаємо успіхів новоствореній громадській організації!

За інформацією сектору міжнародних зв’язків та інвестицій Болградської міської ради