1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОНКОСКРИНІНГ ДЛЯ ЖІНОК: ЧОМУ...

ОНКОСКРИНІНГ ДЛЯ ЖІНОК: ЧОМУ ЦЕ ВАЖЛИВО

За статистикою число людей хворих на онкологічні захворювання невпинно зростає з кожним роком. Саме тому проходження профілактичних оглядів, а кажучи сучасною мовою, скринінг, є життєвою необхідністю.

Якщо ви помітили будь-які зміни у своєму здоров’ї – негайно зверніться до свого сімейного лікаря. Він спрямує вас на відповідні обстеження чи до спеціаліста за профілем захворювання. Більшість форм онкологічних захворювань у жінок мають хороший прогноз лікування при виявленні на ранній стадії. Рак виліковний за умови його виявлення на І стадії – у 95% жінок, на ІІ стадії у 80%, на ІІІ стадії – у 50%.

Онкоскринінг – це комплекс інструментально-лабораторних досліджень, який дозволяє виявити злоякісні новоутворення у жінок, що входять до групи ризику, на ранніх стадіях, коли ще немає ніяких симптомів.

На сайті Національної служби здоров’я України https://edata.e-health.gov.ua, у розділі «Громадянам», за напрямком «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах» є інформація про безоплатні амбулаторні послуги, які надаються за Програмою медичних гарантій.

Стаття носить інформаційно-ознайомлювальний характер

www.moz.gov.ua

www.edata.e-health.gov.ua