1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПОСИЛЕННЯ ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛИМ ВНАСЛІДОК...

ПОСИЛЕННЯ ДОПОМОГИ ПОСТРАЖДАЛИМ ВНАСЛІДОК РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ ЖИТЕЛЯМ ОДЕЩИНИ ТА ПЕРЕСЕЛЕНЦЯМ – ЦІ ТА ІНШІ ПИТАННЯ ОБГОВОРИЛИ З ВЕРХОВНИМ КОМІСАРОМ ООН У СПРАВАХ БІЖЕНЦІВ ФІЛІППО ГРАНДІ

У рамках свого візиту в Україну Верховний комісар спочатку приїхав на Одещину. В ході зустрічі з керівництвом Одеської обласної військової адміністрації було обговорено продовження та посилення допомоги УВКБ ООН людям, що постраждали внаслідок російських обстрілів на Одещині та ВПО, які знайшли свій прихисток у нашому регіоні. Зокрема йдеться про допомогу у відновленні пошкоджених помешкань одеситів та жителів області. Проблемними залишаються питання розміщення внутрішньо переміщених осіб. Тож обговорили питання щодо ремонту приміщень, які в подальшому будуть використовуватися як тимчасове житло для переселенців.

«Ми дуже вдячні за допомогу, яку Одещина отримує від УВКБ ООН. Це, зокрема і надання генераторів для критичної інфраструктури, постійна підтримка переселенців у регіоні, допомога екстреним службам Одещини, ремонтування приміщень задля розміщення ВПО, допомога постраждалим. Будемо посилювати нашу співпрацю», – заявив заступник голови Одеської обласної військової адміністрації Олександр Харлов.

Під час візиту Філіппо Гранді також відвідав Спасо-Преображенський собор, куди влучила російська ракета та поспілкувався із людьми, домівки яких постраждали внаслідок російської атаки (29.12.2023).

«Життя цивільного населення вашого регіону та цивільна інфраструктура повинні бути захищені, збережені, а ті, що зруйновані, – відновлені відповідно до міжнародного гуманітарного права», – наголосив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.