1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ...

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ. БОЛГРАДСЬКА РВА ПРОДОВЖУЄ КОНТРОЛЮВАТИ ПУБЛІЧНІ ЗАКУПІВЛІ ГРОМАД

Сьогодні голова Болградської районної державної (військової) адміністрації  Михайло Шарафаненко провів робочу нараду з питань раціонального витрачання бюджетних коштів в громадах Болградського району у 2024 році.

В нараді взяли участь перший заступник голови Болградської РВА Валерій Єребакан, заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та начальник відділу фінансів Болградської РВА  Павло Синельников.

Як зазначив на початку наради голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко: «Основними пріоритетами на 2024 рік в роботі райдержадміністрації – участь в посиленні обороноздатності України в умовах протидії повномасштабної військової агресії та повний контроль за проведенням публічних закупівель територіальними громадами району на предмет їх доцільності та відповідності очікуваної вартості предмета закупівлі».

Під час наради присутні обговорили план роботи проведення аналізу та контролю публічних закупівель територіальних громад у 2024 році, виявлення нецільового або нераціонального використання бюджетних коштів, проведення контролю затверджених цільових програм в громадах та доцільність використання бюджетних коштів, дотримання громадами державної політики в фінансовій галузі.

Було підкреслено, що органи місцевого самоврядування повинні бути зацікавлені у необхідності запобігання протидії корупції та дезінформації під час проведення закупівель товарів, робіт і послуг, які на воєнний час можуть бути недоречними.

По завершенні голова Болградської РВА надав ряд відповідних доручень заступникам та керівникам структурних підрозділів Болградської РВА  щодо проведення контролю публічних закупівель територіальними громадами.

Нагадаємо, що розпорядженням голови (начальника) обласної державної (військової) адміністрації від 12 жовтня 2023 Nº 834/A-2023 утворено робочу групу «Прозорість та підзвітність» в Одеській області, з метою здійснення контролю за видатками усіх бюджетів регіону. Головне завдання робочої групи – побудувати систему так, щоб усі процеси, які відбуваються, були повністю прозорими. Це важлива умова довіри людей та запорука співпраці з міжнародними партнерами.