1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

30 квітня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про результати моніторингу стану надання адміністративних послуг населенню на території Болградського району за І квартал 2024 року доповіла начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг районної державної (військової) адміністрації Домнікія Кучеровська. Вона зазначила, що у І кварталі 2024 року повноцінно функціонували ЦНАП в кожній територіальній громаді району. Середня по району кількість адміністративних послуг, надання яких було запроваджено через центри, у І кварталі 2024 року склала 263 послуги.

На особливу увагу заслуговує інтеграція групи послуг для ветеранів у ЦНАП. Ці послуги вже додані у перелік послуг, обов’язкових для надання через ЦНАП, до них затверджені інформаційні та технологічні картки. Якісне та швидке надання адміністративних послуг для ветеранів війни – це вимога часу та пріоритет діяльності ЦНАП.

За даними моніторингу, протягом І кварталу 2024 року ЦНАП Болградського району надали 26 799 адміністративних послуг. Найбільша кількість послуг, як і у попередні звітні періоди надана центром Арцизької міської ради – 7708 адмінпослуг. Центром Болградської міської ради надано 4630 послуг, Тарутинської селищної ради – 3718 послуг, Василівської сільської ради – 2974 послуги, Теплицької сільської ради – 2092 послуги, Бородінської селищної ради – 1970 послуг. Найменше послуг надано через ЦНАП Павлівської та Криничненської сільських рад – 841 та 473 послуги відповідно.

У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевих бюджетів територіальних громад, надійшло коштів на суму 1 624 480 грн.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної (військової) адміністрації Радулов Аркадій доповів про проходження та завершення опалювального сезону 2023-2024 років у населених пунктах району. Об’єкти житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери опалюються індивідуальними котельнями (природний газ, тверде паливо, електроенергія).

Протягом осінньо-зимового періоду усі заклади соціальної сфери опалювалися, за виключенням трьох закладів дошкільної освіти Кубейської сільської ради у зв’язку з сезонним режимом роботи.

Загальна потреба у генераторах об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-культурної сфери району складає 334 од, у наявності – 264 од, що становить 79%. Продовжується робота з благодійними організаціями та фондами щодо збільшення кількості генераторів.

У завершені наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.