1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

16 липня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у районній державній (військовій) адміністрації та органах місцевого самоврядування Болградського району в І півріччі 2024 році доповіла в.о. начальника відділу документообігу та контролю апарату районної державної (військової) адміністрації Олеся Рижова. Було зазначено, що за І півріччя 2024 року до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району надійшло 4509 звернень. Безпосередньо до райдержадміністрації надійшло 318 звернень, з них 283 – поштою, 9 – на особистому прийомі, 14 – через органи влади, через уповноважену особу – 9, від інших організацій – 3.

Від загальної кількості звернень 4509 – 4279 звернень надійшло від таких категорій авторів: інвалідів і ветеранів війни та праці, членів багатодітних сімей, одиноких матерів, пенсіонерів та інвалідів загального захворювання та інших громадян, які потребують соціального захисту, підтримки та особливої уваги з боку органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо задоволення їхніх повсякденних запитів та життєвих потреб.

Представники зазначених категорій зверталися з питань надання матеріальної допомоги, вирішення житлових питань і т. п. Інваліди війни, учасники бойових дій порушували питання соціального захисту, сприяння у розв’язанні житлово-комунальних проблем.

Протягом звітного періоду всі звернення громадян розглянуто з дотриманням установлених термінів.

Начальник служби у справах дітей районної державної (військової) адміністрації Валерій Мочуляк доповів про підсумки проведення профілактичних рейдів з метою виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, за I півріччя 2024 року. Він зазначив, що службами у справах дітей територіальних громад району протягом 1 півріччя 2024 року проведено 205 цільових профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Вокзал». Обстежено 379 сімей, виявлено 14 дітей, що опинились в складних життєвих обставинах, з якими служби громад району проводять роботу направлену на нормалізацію відносин в сім’ї та повернення дітей до сім’ї. Але, протягом півріччя, 11 дітей були вилучені з сім’ї та тимчасово влаштовані до центру соціально-психологічної реабілітації дітей в смт. Тарутине – 2 дітей з Арцизької, 5 дітей з Тарутинської, 3 дітей з Теплицької та 1 дитина з Бородінської громад району.

Незважаючи на комплекс заходів, які проводяться службами району, питання виявлення фактів насильства відносно дітей є актуальним. За перше півріччя 2024 року виявлено 9 фактів насильства відносно дітей: 1 – фізичне та 8 – психологічне.

Служби у справах дітей, після виявлення фактів домашнього насильства, у відповідності із вимогами нормативно – правових актів, займаються обліком таких дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах і супроводжують таку дитину до повного усунення причин та умов що спричинили конфлікти в сім’ях, та повернення дітей в сім’ї. В інших випадках служби забезпечують подальший захист прав постраждалих дітей через механізми позбавлення батьків батьківських прав, та подальше влаштування дітей до сімейних форм виховання або до державних закладів, на повне державне утримання.

У завершенні наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.