1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

23 липня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні перший заступник голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про стан виконання заходів Програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Болградському районі на 2023-2025 роки в I півріччі 2024 року доповіла в.о. начальника відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту районної державної (військової) адміністрації Тетяна Ведь. Було зазначено, що в установах, організаціях, закладах галузі культури, спорту, охорони здоров’я діловодство, службове листування та виконання інших робочих документів (матеріалів) організовано та ведеться виключно державною мовою.

В районі забезпечено виконання вимог законодавства щодо функціонування державної мови під час проведення культурно-масових, туристичних, спортивно-масових, освітніх та молодіжних заходів. Оприлюднення і поширення інформації, анонсування заходів, їхнє висвітлення у соціальних мережах, усі презентаційно-рекламні матеріали та продукція здійснюється державною мовою.

Також в громадах Болградського району функціонують розмовні клуби де засідання проводяться від 2-х до 4-х разів на місяць. Всього відвідувачів курсів за перше півріччя 2024 року було 3000 осіб.

Затверджені програми розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя в Василівській, Тарутинській та Арцизькій територіальних громадах.

Усі заклади освіти району забезпечені підручниками українською мовою. В роботі педпрацівники використовують фахову, періодичну та іншу навчальну літературу тільки українською мовою.

Начальник відділу оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами районної державної (військової) адміністрації Сергій Забуга доповів про виконання основних заходів цивільного захисту в I півріччі 2024 року. Він зазначив, що в районі розгорнуто та забезпечено функціонування 72 пунктів незламності. Станом на 20 липня 2024 у категорії «діючі» знаходяться 10 пунктів незламності органів влади, 3 на базі ДСНС та 3 на базі поліції; у категорії «готові до відкриття» знаходиться 56.

У кожній територіальній громаді створені пожежно-рятувальні підрозділи для забезпечення місцевої та добровільної пожежної охорони – всього в районі 22 ПРП.

Продовжується виконання заходів щодо створення та забезпечення функціонування класів безпеки в закладах освіти. Всього в районі створено 42 класи безпеки.

Зазначено, що на території Болградського району обліковано та функціонує 140 захисних споруд цивільного захисту, з них 27 протирадіаційних укриттів та 113 найпростіших укриттів.

У першому півріччі 2024 року проведено 41 захід за участю рятівників ДСНС із залученням юних рятувальників-пожежних. Станом на 20 липня утворено та функціонує 38 дружин юних рятувальників-пожежних.

На виконання Плану цивільного захисту на 2024 рік у першому півріччі за участі підрозділів ДСНС, національної поліції, керівників підприємств та установ району, органів місцевого самоврядування здійснено комплекс заходів із запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах, у сільськогосподарських угіддях, у лісових масивах та лісозахисних насадженнях, на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду та інших відкритих ділянках місцевості протягом пожежонебезпечного періоду.

У завершенні наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.