1. /
  2. Новини
  3. /
  4. АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ...

АПАРАТНА НАРАДА НАЧАЛЬНИКА БОЛГРАДСЬКОЇ РВА

30 липня 2024 року, під керівництвом голови Болградської районної військової адміністрації Михайла Шарафаненка, відбулась щотижнева апаратна нарада. На нараді були присутні заступники голови та керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації.

Про роботу архівного відділу за I півріччя 2024 року доповіла начальник архівного відділу районної державної (військової) адміністрації Лариса Іонова. Було зазначено, що роботу архівного відділу на 2024 рік складено з урахуванням завдань, передбачених Державною програмою розвитку архівної справи, Програмою здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів Національного архівного фонду на 2020-2024 роки та плану розвитку архівної справи в Болградському районі на 2024 рік.

За звітний період по всім напрямкам роботи відділу планові завдання виконано, а деякі (описування, каталогізація, прийом документів, виконання запитів) перевиконані.

Значна увага приділялася виконанню Програми здійснення контролю за наявністю, станом і рухом документів Національного архівного фонду на 2020-2024 роки та задоволення потреб користувачів, кількість яких значно збільшилася. Згідно виконання Програми перевірено наявність та фізичний стан 1558 справ. Складено акти. Відсутніх документів немає.

Станом на 01 липня 2024 року до архівного відділу всього по району надійшло 1166 запитів. На всі звернення надано архівні довідки, витяги, копії. За тематикою найбільш поширеними категоріями запитів були: земельні питання, залік з поважних причин не виробленого встановленого мінімуму виходів днів, надання відпусток по догляду за дитиною, про перейменування вулиць та реорганізацію установ.

Начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП районної державної (військової) адміністрації Домнікія Кучеровська доповіла про результати моніторингу стану надання адміністративних послуг населенню на території Болградського району за І півріччя 2024 року. Вона зазначила, що за даними моніторингу, протягом І півріччя 2024 року ЦНАП Болградського району надали 45 054 адміністративних послуги, кількісний показник – 34 948 послуг.

Найбільша кількість послуг, як і у попередні звітні періоди надана трансформованими ЦНАП колишніх районних держадміністрацій, серед яких лідирує ЦНАП Арцизької міської ради, надавши 13 089 адмінпослуг. Центром Болградської міської ради надано 7917 послуг, Тарутинської селищної ради – 6399 послуг, Василівської сільської ради – 4584 послуги, Бородінської селищної ради – 3 060 послуг, Теплицької сільської ради – 2 740 послуг, Кубейської сільської ради – 2684 послуги, Павлівській сільській раді -2020 послуг. Найменше послуг надано через ЦНАП Криничненської та Городненської сільських рад – 1 018 та 1 543 послуги відповідно.

У структурі послуг, наданих через ЦНАП району, домінуючу позицію зайняли послуги, пов’язані з реєстрацією/зняттям з реєстрації місця проживання – 14 988 послуг.

У звітному періоді за платні послуги, з яких стягується адміністративний збір, до місцевих бюджетів територіальних громад, надійшли кошти у сумі 3 102 221 грн., що на 649 тис. грн більше ніж за І півріччя 2023 року.

Факторами збільшення надходжень до місцевих бюджетів за окремими видами послуг є, з одного боку, збільшення кількості державних реєстраторів, що надають відповідні послуги, з іншого боку активізація населення щодо закріплення майнових прав на землю.

У завершенні наради Михайло Володимирович надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.