1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ — ВАЖЛИВА СКЛАДОВА...

БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ — ВАЖЛИВА СКЛАДОВА МАЙБУТНЬОГО УКРАЇНИ

Це не просто слово, а підхід, що забезпечує рівні можливості для всіх, незалежно від статі, віку, фізичних спроможностей та трудової зайнятості.

Уявіть суспільство, де кожен відчуває себе комфортно і захищено. Це стає можливим, завдяки ініціативі першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» та Національній стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. Ця стратегія включає освіту, роботу, соціальне та культурне життя, забезпечуючи доступність у всіх сферах.

🤝 Безбар’єрність означає, що кожного приймають, поважають і цінують, незалежно від походження чи фізичних можливостей. Влада, бізнес і громада мають враховувати інтереси всіх, включаючи найменш численні групи.

Особливо важливо враховувати потреби ветеранів та ветеранок, яким необхідна додаткова підтримка після повернення до цивільного життя. Для них безбар’єрність — це не лише про пандуси по всій країні, що теж має не менш важливе значення і є обов’язковим, але це і про можливості працювати, навчатися та брати активну участь у суспільному житті, не відчуваючи себе ізольованим.

🦾 Поступово в Україні створюються умови, де кожен може реалізувати себе: працювати, пересуватися, отримувати послуги, навчатися, відпочивати та розвиватися.

Це ознака здорового та прогресивного суспільства.

👥 Давайте разом підтримувати цінності безбар’єрності й створювати суспільство, де кожен може реалізувати свій потенціал.