1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЧИ МОЖЕ ДРУЖИНА УЧАСНИКА...

ЧИ МОЖЕ ДРУЖИНА УЧАСНИКА БОЙОВИХ ДІЙ ПОДАТИ ЗАЯВУ НА ВКЛЮЧЕННЯ ДО РЕЄСТРУ ПІЛЬГОВИКІВ ТА ОФОРМЛЕННЯ ПІЛЬГИ

🗳️ За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі (постанова Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 “Про реалізацію експериментального проекту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу”).

📄 Замість двох окремих заяв, за експериментальним проєктом, можна подати одну спрощену – про взяття на облік та про надання пільг.

✅ Подати заяву та необхідні документи можна в один зі способів:

🗂️ особисто – через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг;

📬 поштою – на адресу органу Пенсійного фонду України;

🌐 онлайн – через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний застосунок “Пенсійний фонд” або, за наявності технічної можливості, через портал “Дія”.