1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

За даними моніторингу захворюваність на гострі кишкові інфекції в Болградському районі за тиждень у порівнянні з минулим знизилась на 29,4% ( 12 випадків проти 17), в той же час в області відмічалось зростання на ГКІ на 16,7% (196 випадків проти 168) за рахунок дорослого населення, де ріст на 66% (83 проти 50). Серед дитячого населення спостерігалось зниження на 2 випадки (6 проти .

Захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась порівну – 50% на 50%. Основна питома вага у структурі дитячої захворюваності припадала на вікові групи від 0 до 4 років – 83,3% ( 5 з 6 випадків).

Згідно з факторним аналізом переважна більшість хворих (33%) пов’язували захворювання з вживанням домашніх готових страв з порушенням технології приготування та зберігання у 33,3%; молочних продуктів – 25%;овочів та фруктів – 25%; м’ясних продуктів та риби – по 8,3%.

За минулий період на території району були зареєстровані 2 випадки вітряної віспи серед дітей, скарлатини – 1 випадок. Захворюваність на вакцинокеровані інфекції – кашлюк, дифтерія, тощо не реєструвались.

Від укусів тварин постраждали 3 дорослих.

Захворюваність на грип та ГРВІ знаходилась на сезонному рівні.

За звітний тиждень, з метою моніторингу циркуляції холерного вібріону на об’єктах довкілля в Болградському районі відібрані 4 проби (вода з оз. Ялпуг та стічні води інфекційних відділень), результати негативні.

Всі хворі з розладами шлунково – кишкового тракту обстежені на холеру, результати негативні.

Радіаційний фон залишався на рівні багаторічних спостережень і не перевищував гранично допустимі показники.

Санітарно – епідемічна ситуація залишається на контролі

За інформацією Болградського районного відокремленого підрозділу ДУ “Одеський ОЦКПХ МОЗ”