1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ДІТИ ТАРУТИНСЬКОЇ,...

НОВИНИ ГРОМАД: ДІТИ ТАРУТИНСЬКОЇ, БОРОДІНСЬКОЇ ТА АРЦИЗЬКОЇ ГРОМАД БЕРУТЬ УЧАСТЬ У НАВЧАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ В БОЛГАРІЇ

Діти Тарутинської, Бородінської та Арцизької громад беруть участь у п’ятиденному навчальному семінарі для учнів та педагогів, який організував Південно-Західний університет “Неофіт Рильський” та за сприянням Виконавчого агенства у справах болгар за кордоном при Міністерстві закордонних справ Республіки Болгарія.

У період з 8 по 12 липня 2024 року учні громад відвідають значущі культурні та історичні об’єкти такі, як Рильський монастир, Роженський монастир, комплекс “Ванга” в селі Рупіте та Національний історичний музей у Софії. Також заплановано відвідування STEM-центрів університету, де учні ознайомляться з можливостями отримання вищої освіти в Болгарії, а також з інноваційними технологіями та програмами, які пропонує університет.

У перший день візиту дітей прийняла віце-президент Болгарії пані Іліана Йотова, яка привітала учнів та ректора, професора, доктора Південно-Західного університету “Неофіт Рильський” Ніколая Марина за ініціативу, а також за зусилля та відданість, які керівництво вкладає у підтримку болгар за кордоном.

Від імені усієї групи учениця 11 класу Виноградівського ліцею Тарутинської громади Карина Мажар подякувала віце-президенту Болгарії пані Іліані Йотовій та керівнику Південно-Західного університету “Неофіт Рильський” Ніколаю Марину за запрошення та підтримку.

Учасників прийняли в Гербовій залі президента, потім відвідали Президентську бібліотеку.

Також пані Райна Манджукова запросила всіх до Виконавчого агенства у справах болгар за кордоном, де познайомилася та поспілкувалася з учнями та педагогами, дізналася про їх плани на майбутнє. Діти отримали подарунки від пані Райни.

Візит продовжується.

За інформацією Тарутинської селищної ради