1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: ТАРУТИНСЬКА ГРОМАДА...

НОВИНИ ГРОМАД: ТАРУТИНСЬКА ГРОМАДА ОТРИМАЛА «СОЦІАЛЬНЕ ТАКСІ»

12 липня Тарутинська та Роздільнянська громади Одеської області отримали спеціалізований автомобіль для перевезення маломобільних людей.

Соціальні таксі закуплені за фінансування уряду Німеччини та Європейського Союзу федерaльною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у межах «Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions».

Послуга «Соціальне таксі» призначена для мешканців громад, які за станом здоров’я не можуть користуватися громадським транспортом, а також літніх людей. Завдяки такому авто вони зможуть дістатися до державних спеціалізованих закладів, комунальних і медичних установ та інших місць для отримання необхідної допомоги та послуг.

Урочиста церемонія передачі відбулася в м. Роздільна за участю представників GIZ Ukraine Resilient Society та громад.

«Наша підтримка є конкретною, спрямованою на вирішення потреб мешканців громади. Ми також прагнемо аби результат позитивних змін був сталим. Тому ми не лише передаємо спеціально обладнані автомобілі, ми також допомагаємо окремим громадам створити відповідну службу і надавати послугу «Соціальне таксі» на постійній основі», – зазначила Юлія Грубер, директорка проєкту GIZ «Спеціальна програма підтримки України / EU4ResilientRegions».

Служба «Соціальне таксі» буде працювати при територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Тарутинської селищної ради.

Підготовку документів щодо роботи служби «Соціальне таксі» здійснював відділ соціального захисту населення Тарутинської селищної ради.

Співробітництво Тарутинської селищної ради з компанією Німеччини GIZ продовжується. Керівництво Тарутинської селищної ради здійснює спрямування діяльності структурних підрозділів щодо участі громади у проекті «Спеціальна програма підтримки України».

З інформацією щодо роботи служби «Соціальне таксі» можна ознайомитись за посиланням: https://www.tarutyne-sr.gov.ua/…/v-tarutynskii-hromadi…/ .

Дякуємо Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за підтримку! Завдяки цій ініціативі, мешканці нашої громади з обмеженою мобільністю тепер зможуть користуватися новою послугою «Соціальне таксі», що сприятиме посиленню соціального захисту населення. ⠀

Всього закуплено 31 спеціалізований автомобіль для громад в 9 областях України, з них 29 транспортних засоби закуплені за кошти уряду Німеччини та 2 – Європейського Союзу.

За інформацією Тарутинської селищної ради