1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: В ГОРОДНЕНСЬКІЙ...

НОВИНИ ГРОМАД: В ГОРОДНЕНСЬКІЙ ГРОМАДІ СТАРТУЄ ПРОЄКТ «GREEN STEPPE – МАЙБУТНЄ ЗА НАМИ»

В рамках цієї ініціативи заплановано екологічну акцію зі збирання кісточок плодових дерев, наприклад: сливи, вишні, мигдаль, персик, абрикоси тощо. Саме зараз сезон збору плодів, з’їдаючи фрукт, а особливо, при консервації у відходах у нас залишаються багато кісточок, які можуть принести подальшу користь.

Запрошуємо всіх охочих приєднатися до еко-ініціативи «Green steppe – Майбутнє за нами» – долучитися до збору кісточок. Просушені кісточки можете приносити до сільських рад за місцем проживання.

До екологічного руху долучено і школи громади, учні отримали завдання на літо збирати посівний матеріал.

В подальшій реалізації проєкту заплановано посів кісточок для відновлення лісосмуг, озеленення пустирів, збільшення площ багаторічними насадженнями – про це будемо повідомляти додатково.

Городненська громада готова приділяти особливу увагу екологічним питанням, адже з року в рік все більш відчутними є зміни: підвищення температур, розбалансування погоди, погіршення самопочуття людей, зниження рівня врожайності та економіки.

Даний проєкт дасть змогу привернути увагу людей та провести еко-заходи, що повністю відповідає цілям сталого розвитку від ООН – боротьбі зі зміною клімату та збереження екосистем суші.

Реалізація цього проєкту дасть довгостроковий ефект на майбутні покоління.

Від кожного з нас залежить майбутнє природи нашої планети та рідного краю. Тож радо запрошуємо приєднатися до роботи, спрямованої на досягнення найкращих результатів!

За інформацією Городненської сільської ради