1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ОБЛАШТОВАНО УКРИТТЯ ЩЕ В...

ОБЛАШТОВАНО УКРИТТЯ ЩЕ В ОДНОМУ ОСВІТНЬОМУ ЗАКЛАДІ БОЛГРАДСЬКОЇ ГРОМАДИ

Днями керівництво Болградського центру дитячої та юнацької творчості Болградської міської ради повідомило про завершення капітального ремонту підвалу під споруду найпростішого укриття, якого у цього закладу позашкільної освіти не було з початку війни в Україні.

Як розповіла очільниця Болградського ЦДЮТ Інна Гіневська, сам ремонт було завершено ще в середині червня. Але, попри відпускний період, працівники Центру одразу активно долучилися до створення патріотичного інтер’єру укриття, що проходило під гаслом: «Турбуємося про дітей – будуємо майбутнє».

«Загалом укриття складається з двох приміщень та туалету і розраховано на 45 осіб, що достатньо для того, щоб працювати у повному обсязі та надавати позашкільну освіту юним здобувачам. В обох приміщеннях наші талановиті педагоги вже завершили два творчих проєкти. У першому керівниця гуртка Болградського ЦДЮТ, молодий та талановитий педагог Аліна Швець за допомогою сучасних технологій створила в інтер’єрі оригінальний дизайн – оформила національно-патріотичну фреску», – розповіла Інна Гіневська.

А у другому – сходинковому приміщенні свою майстерність та креативність проявила Олена Георгієва, педагог зі званням «Керівник гуртка-методист», яка створила інтерʼєрний розпис стін «Червоні маки – український символ скорботи про героїв».

«Наразі ми очікуємо необхідні меблі, інвентар і, авжеж, висновок відповідної комісії про те, що найпростіше укриття має дозвіл на функціонування. Сподіваємось та віримо, що з цим проблем не буде», – підкреслила керівниця Болградського ЦДЮТ Інна Гіневська.

Зазначимо, з того часу, як Інна Гіневська очолила цей позашкільний заклад, в ньому було створено чимало перетворень, особливо в інтер’єрі Центру.

Так, напередодні минулого навчального року разюче перетворилося подвір’я Центру дитячої та юнацької творчості Болградської міської ради. Стіни будівлі прикрасили новий патріотичний артоб’єкт «Крила України» та напис «Я Люблю Болград» із Петриківським розписом. Доповнило яскраву композицію зображення широкого нотного ряду «Мелодія Перемоги».

Нагадаємо, капітальний ремонт підвалу під споруду найпростішого укриття в Болградському ЦДЮТ було розпочато навесні цього року. Згідно з тендерною документацією, він обійшовся бюджету Болградської громади в 1 467 256 гривень.

За інформацією інтернет-видання «Бессарабія INFORM»