1. /
  2. Новини
  3. /
  4. СПРОТИВ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ В...

СПРОТИВ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ В ОКУПОВАНОМУ КРИМУ

🟡 Мешканці тимчасово окупованому Криму щоденно невтомно продовжують чинити опір російським окупантам, демонструючи незламний дух та віру в Україну. Продовжуємо інформувати вас про суспільні настрої серед жителів Криму в нашій постійній рубриці #рух_спротиву.

▶️ Мешканка Ялти публікувала коментарі в соцмережах із закликами проти окупантів. Окупанти затримали жінку, матеріали справи направлено до окупаційного “суду”.

▶️Мешканець Криму зв’язався з українськими військовими й повідомив про бажання брати участь у бойових діях проти російської армії. Чоловіка затримали окупанти, матеріали направлено до окупаційного “суду”.

▶️ Мешканець Криму передавав у відповідні українські відомства інформацію про розташування підрозділів окупантів на території Криму і Севастополя. Окупанти затримали чоловіка та порушили кримінальну справу проти нього.

▶️ Мешканець Криму у соціальних мережах підтримував Меджліс, вболівав за Україну та виступав проти окупації. Чоловіка затримали окупанти й змусили просити вибачення на камеру.

▶️ Батько ялтинського спортсмена демонстративно не встав під час виконання гімну росії на турнірі у Сімферополі. За це чоловіка та його сина переслідують окупанти.

▶️ Активісти руху спротиву “АТЕШ” вирахували місце дислокації окупаційного ГРУ та центр підготовки окупантів у Севастополі, розповсюдили у місті свої листівки, а також продовжують стежити за будівництвом фортифікаційних споруд у Євпаторії.

▶️ Активісти руху “Жовта Стрічка” продовжують чинити спротив окупантам в Криму, знищують примірники пропагандистських матеріалів та поширюють патріотичну символіку в окупованих містах на півострові, зокрема у Ялті, Сімферополі, Севастополі, Алушті, ⁨Євпаторії та Коктебелі. Остання акція з розповсюдженням символіки була присвячена Дню української державності.

▶️ Активісти “Кримських бойових чайок” продовжують викривати особисті дані колаборантів та російських військових злочинців в окупованому Криму.

▶️ Рух спротиву “Зла Мавка” продовжує вести свої щоденники, поширювати щотижневик, де розкриваються злочини окупантів, а також поширювати свою символіку.

🤬Про посилення спротиву свідчать і нові незаконні адміністративні провадження в окупаційних судах Криму за статтею про так звану “дискредитацію зс рф”. Станом на 11 липня 2024 року зафіксовано 847 випадків надходження матеріалів складених за ст. 20.3.3 КпАП РФ до т.зв. “судів” на території тимчасово окупованого Криму та інших компетентних органів. З них у 755 випадках було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу або приєднано до іншої справи за іншою статтею та винесено сукупне рішення. У 10 випадках розгляд матеріалів продовжується. За ознакою статі 309 (41%) постанов винесено щодо жінок, та 446 (59%) – щодо чоловіків. Загалом сукупний розмір застосованих штрафів вже складає щонайменше 23,7 млн російських рублів.🤬

💙💛 Дякуємо кожному та кожній за виявлену сміливість та чітку громадянську позицію. Крим – це Україна, і ми боремося разом, щоб якнайшвидше повернути Кримський півострів під контроль України, а нашим громадянам з тимчасово окупованих територій – відчуття безпеки.

Слава Україні!

#СпротивТриває