1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ПРОЙШЛИ НАВЧАННЯ НА ТЕМУ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ У ГРОМАДАХ

28 червня 2024 року за ініціативою Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОДА спільно з Одеським обласним центром соціальних служб на базі Болградської районної державної (військової) адміністрації відбулася нарада – навчання з заступниками голів громад з соціальних питань, органами соціального захисту населення, територіальними центрами соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрами надання соціальних послуг, центрами соціальних служб, службами у справах дітей, фахівцями із соціальної роботи та психологами й спеціалістами ЦНАП.

На початку навчання учасників привітали заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов, заступник директору Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Юлія Жукова та начальник управління соціального захисту Болградської РВА Олександр Рожков.

Метою наради стало – розвиток соціальних послуг у громадах.

На даному заході обговорювалися проблемні питання формування комплексної системи соціальних послуг на рівні ОТГ, в т.ч. організація надання соціальних послуг. Присутнім роз’яснили основні напрямки впровадження ветеранської політики в територіальних громадах, створення центрів життєстійкості та центрів підтриманого проживання; розвиток послуги раннього втручання допомоги дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; пошук та підтримка патронатних вихователів; надання соціальних послуг ветеранам війни та їх сім’ям.

Представники громад з соціальних питань мали змогу отримати консультації з вирішення проблемних питань, з якими вони стикаються під час своєї діяльності.