1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАХІД ПРО УМОВИ ТА...

ЗАХІД ПРО УМОВИ ТА ТРИВАЛІСТЬ ПЕРЕБУВАННЯ У ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ

05 липня 2024 року в приміщенні Болградської районної філії Одеського обласного центру зайнятості спеціалістом Болградського РЦЗ Аллою Адам для суб’єктів пробації був проведений захід на тему «Умови та тривалість перебування у центрі зайнятості».

Учасники заходу прослухали інформацію про умови та тривалість виплати допомоги по безробіттю – це питання, яке стосується багатьох громадян.

Розглянемо, як саме визначається право на цю допомогу та що впливає на терміни її виплати. Право на отримання допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу осіб, визнаних безробітними, чий стаж протягом останніх 12 місяців склав не менше 7 місяців згідно з даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. У разі перерви у страховому стажі з поважних причин особа зберігає право на допомогу по безробіттю, якщо протягом місяця після закінчення перерви вона зареєструвалась в установленому порядку в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, яка відповідає за зайнятість населення та трудову міграцію, як безробітна.

Ці умови та терміни виплати допомоги по безробіттю зафіксовані відповідно до діючого законодавства, зокрема у Законі України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та інших відповідних нормативно-правових актах. Допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

Також Алла Адам розповіла про те, що в умовах воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів, а для осіб передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу) -360 календарних днів.

За інформацією Болградського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області