1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ НАРАДИ ЗІ...

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ НАРАДИ ЗІ СТВОРЕННЯ І-ГО ВЕТЕРАНСЬКОГО ПРОСТОРУ В БОЛГРАДСЬКОМУ РАЙОНІ

22 липня 2024 року під головуванням заступника начальника Болградської РВА Олександра Іорданова відбулась робоча нарада зі створення І-го Ветеранського простору в Болградському районі.

В засіданні взяли участь заступник голови Болградської районної ради, представники Ізмаїльського Державного гуманітарного університету, Болградського РТЦК та СП, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та керівники територіальних підрозділів виконавчої влади району, волонтери та представники громадських організацій.

Під час засідання обговорювалась важлива ініціатива щодо впровадження Ветеранського простору в громадах району.

На початку наради заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов зазначив, що ефективність роботи з формування та реалізації нової державної ветеранської політики залежить безпосередньо від органів місцевого самоврядування та лідерів громад.

Основні питання на які звернули увагу присутні:

– нормативно-правові аспекти організації та функціонування ветеранських просторів;

– про Меморандум між Міністерством у справах ветеранів України, Одеською ОДА, органами державної влади та місцевого самоврядування Болградського району і ОМС;

– організаційно-економічні механізми організації діяльності та сталого розвитку ветеранського простору;

– утворення тимчасової робочої групи та визначення координатора створення ветеранського простору для вирішення проблемних питань ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих, полонених, зниклих безвісті) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та інших військовослужбовців, які проживають на території району;

– місця розташування Ветеранських просторів в Болградському районі;

– організацію ветеранського спорту в Болградському районі: варіанти вирішення питання.

Було зазначено, що Ветеранський простір має стати платформою допомоги та підтримки для ветеранів та ветеранок, учасників та учасниць бойових дій, а також їхніх родин та сімей полеглих та безвісти зниклих. Зокрема, це психологічна допомога і фізична реабілітація, а також соціальний супровід, юридичне консультування, і, що не менш важливо, просвітницькі заходи і корисне дозвілля. Такий майданчик повинен бути повністю доступним та інклюзивним.

За результатами засідання робочої наради, присутні вирішили звернутися зі зверненням до Болградського міського голови щодо відокремлення приміщення для утворення Ветеранського простору в Болградському районі.

Також ініціювати 25 липня 2024 року зустріч з громадськими організаціями щодо утворення тимчасової робочої групи та визначення координатора створення ветеранського простору для вирішення проблемних питань ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих, полонених, зниклих безвісті) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України та інших військовослужбовців, які проживають на території району.