1. /
  2. Новини
  3. /
  4. БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ ІЗ...

БОЛГРАДСЬКА ГРОМАДА ПОПРОЩАЛАСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ЄВГЕНОМ МАНОЛОВИМ

Сьогодні, 26 жовтня, у Болграді відбувся похорон Захисника України Євгена Манолова, який загинув 22 жовтня на Херсонському напрямку. Євген, 39-річний Герой, був єдиним сином у своїх батьків і батьком 15-річного хлопця.

Попрощатися з захисником прийшли рідні, друзі, побратими, представники структурних підрозділів Болградської районної військової адміністрації та Болградської міської ради. Це був день спільного болю та вдячності громаді за відвагу її земляка.

Церемонія прощання розпочалася у рідному домі загиблого та продовжилась у Залі прощання, де всі охочі могли запалити свічку та віддати останню шану Євгену. Там же священнослужителі провели відспівування Героя. Атмосфера була сповнена скорботи.

Після прощання з Євгеном труну з його тілом пронесли крізь живий коридор, утворений мешканцями громади та побратимами, на знак вдячності за його жертовний подвиг.

Поховали Захисника на Болградському кладовищі з почестями. Він знайшов вічний спочинок поряд з іншими Героями громади, які загинули, захищаючи незалежність та свободу України.

“Євген залишиться в нашій пам’яті як приклад мужності та відданості, як патріот, який віддав своє життя за мирне завтра для нас усіх. Від імені Болградської громади, від Болградського міського голови Сергія Димитрієва та від себе особисто висловлюю найглибші співчуття родині Євгена Манолова. Ваша втрата – це також наша спільна біль. Вічна пам’ять Євгену. Нехай земля йому буде пухом, а душа знайде вічний спокій серед тих, хто віддав своє життя за свободу України, ” – зазначила у своїй промові секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко.

Сьогодні вся громада об’єдналася у скорботі та вдячності за подвиг Євгена Манолова. Його ім’я залишиться в історії Болградської громади як символ відваги та патріотизму, а його подвиг – прикладом для прийдешніх поколінь.

Вічна пам’ять Герою Євгену Манолову.

Його відвага ніколи не буде забута!

За інформацією Болградської міської ради