1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЕРЖАВА ДБАЄ ПРО ТЕ,...

ДЕРЖАВА ДБАЄ ПРО ТЕ, ЩОБ ЯКОМОГА БІЛЬШЕ РОДИНАМ МОГЛИ СТАТИ БАТЬКАМИ

Для цього в Програму медичних гарантій в 2024 році було додано новий пакет — лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення «in vitro»).

З початку року послугою скористались вже 977 українок, і для 368 жінок вона стала першим кроком до мрії — стати мамою.

Наразі ця безоплатна для пацієнтів послуга доступна в 19 медзакладах країни, серед яких є і приватні, і державні клініки. Отримати цю послугу з лікування безпліддя можна в будь-якому законтрактованому закладі, незалежно від місця реєстрації проживання.

Нагадаємо, держава збільшила фінансування лікування безпліддя: за один повний цикл послуги НСЗУ Національна служба здоров’я України тепер сплачує 84 826 гривень. Також розширено перелік послуг, серед яких кріозаморозка статевих клітин, генетичний скринінг та більше лікарських засобів для лікування.

Важливо знати, що безоплатний цикл лікування можна отримати за електронним направленням від медзакладу. Вік пацієнтки не повинен перевищувати 40 років на момент початку циклу.

Повний список медзакладів, які надають ці послуги, за посиланням: додайте лінк: https://bit.ly/3xMDWiw.

Що необхідно для того, щоб скористатися послугою? 🔎

🐾 електронне направлення від медичного закладу, де створено спеціальний мультидисциплінарний консиліум, який скеровує повнолітніх на лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій за Програмою медичних гарантій;

🐾 встановлений діагноз «Жіноче безпліддя», «Чоловіче безпліддя»;

🐾 звернення для лікування безпліддя в той медичний заклад, який надає ці послуги за договором із НСЗУ.

ℹ️ Лікування можливо як амбулаторно, так і на умовах денного чи звичайного стаціонару — залежно від призначень лікаря.