1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ДЕРЖАВНІ СЛУЖБОВЦІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА...

ДЕРЖАВНІ СЛУЖБОВЦІ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ТА ПОСАДОВІ ОСОБИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАВЧАННІ

В Болграді відбулись навчання стосовно розвитку соціальних послуг в Одеському регіоні, які організовано Департаментом соціальної та сімейної політики облдержадміністрації спільно з Центром аналітичної, навчально-тренінгової роботи та соціальних служб КУ «Обласний центр методичної роботи та соціальних виплат».

У заході взяли участь державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, що опікуються завданнями державної ветеранської політики.

На початку навчання учасників привітали заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов та заступник директору Департаменту соціальної та сімейної політики облдержадміністрації Юлія Жукова.

Формування державної політики у сфері надання соціальних послуг здійснюється як органами державної влади так і органами місцевого самоврядування.

Органи місцевого самоврядування є відповідальними за забезпечення надання базових соціальних послуг з урахуванням потреб мешканців громади та зокрема забезпечення інституту помічника ветерана.

Одним із основних завдань державної ветеранської політики на сьогодні е запровадження системи переходу від військової служби до цивільного життя, як базової складової процесу реінтеграції ветеранів війни.

Фактично процес переходу відбувається саме в громаді: тут ветерани та члени їх сімей проживають, отримують послуги, працюють, навчаються, відпочивають, відновлюють своє фізичне здоров’я та психоемоційний стан, взаємодіють з іншими соціальними групами та окремими особами.

Під час навчання були розглянуті питання забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя; заходи служби у справах дітей щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; деякі питання реалізації надання внутрішньо переміщеним особам похилого віку та особам з інвалідністю соціальних послуг стаціонарного догляду, підтриманого проживання за принципом «гроші ходять за людиною».

За результатами навчання учасники отримали консультації по вирішенню проблемних питань, з якими вони стикаються під час своєї діяльності.