1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ...

ЕПІДЕМІЧНА СИТУАЦІЯ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

📊За даними моніторингу в області захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) знаходиться на сезонному рівні. Інтенсивний показник і на 100 тисяч населення становив 316,2 на 100 тисяч населення та був нижче епідемічного порогу (532,05) на 40,6%, що розцінюється як низький рівень інтенсивності епідемічного процесу.

📋За останній тиждень загальний рівень захворюваності знаходився практично на рівні попереднього тижня. Серед дитячого населення спостерігалось незначне зростання на 4,4%, у той же час серед дорослих відмічалось зниження на 12%. Питома вага дітей у загальній структурі захворілих склала 77%.

Показник госпіталізації хворих знизився на 62,3%. Серед госпіталізованих превалювали діти (62%).

▪ У загальній сумі захворілих на ГРВІ питома вага COVID-19 зменшилась на 41% і складала 1,3%. Захворюваність за останній тиждень знизилась в 1,7 рази, у тому числі серед дорослого населення – в 1,5 рази, серед дітей – у 3 рази. Серед захворілих на COVID-19, на відміну від ГРВІ, переважало доросле населення (85,3%) з превалюванням вікової групи 30-64 роки (70,4%). Серед дітей превалювала група 5-14 років – 64,3%.Показник госпіталізації хворих на COVID-19 знизився у 3,5 рази, порівняно з попереднім тижнем.

Летальних випадків не зареєстровано.

▪ Вірусний гепатит, повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками (вірусний гепатит, кір, епідпаротит, кашлюк, скарлатина, вітряна віспа) або не реєструвались зовсім (краснуха, дифтерія, правець, поліомієліт).

За даними моніторингу за звітний тиждень отримали укуси тваринами 78 осіб, що на 30% більше попереднього тижня (60 укусів).

Випадків сказу серед людей не зареєстровано.

▪ На звітному тижні зареєстровано випадки отруєння грибами двох 9-річних однокласників з Ізмаїльського району. Діти зібрали та посмажили дикорослі гриби неподалік від дому. Через 40 хвилин після вживання у них почалась блювота. Їх доставили до лікарні з діагнозом «Отруєння грибами легкого ступеня». Наразі діти продовжують лікування.

💉 Станом на 11 жовтня 2024 року по області виконано 47 726 щеплень у рамках проведення додаткової імунізації проти дифтерії, правця та кашлюку (ДЗІ), що складає 42,8% від запланованих щеплень.

✅Епідемічна ситуація залишається під контролем.

Детальніше на сайті http://surl.li/eoczzl⬅