1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИН ГРОМАД: В БОЛГАРО-УКРАЇНСЬКОМУ...

НОВИН ГРОМАД: В БОЛГАРО-УКРАЇНСЬКОМУ КУЛЬТУРНО-ОСВІТНЬОМУ ЦЕНТРІ “МЕДІА” НА БАЗІ ТАБАКІВСЬКОГО ЛІЦЕЮ ВІДКРИЛИ НОВІЙ БОЛГАРСЬКИЙ КЛАС

В п’ятницю, 4 жовтня, в Табаківському ліцеї Болградської громади урочисто пролунав перший дзвоник сповіщаючи про початок нового навчального року в болгаро-українському культурно-освітньому центрі “МЕДІА”, що діє на базі цього закладу вже два роки.

Цей особливий день став не лише святом для учнів, батьків і вчителів, а й важливою подією для розвитку культурних та освітніх зв’язків між Україною та Болгарією.

Урочистості розпочалися з виконання гімнів України та Болгарії, що символізувало єдність двох народів у прагненні до знань та збереження національної ідентичності. Після цього присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у російсько-українській війні, виразивши свою підтримку тим, хто захищає незалежність і свободу України.

На заході були присутні почесні гості, серед яких Генеральний консул Республіки Болгарія в місті Одеса Святослав Іванов, Перший секретар генерального консульства Республіки Болгарія в місті Одеса Борис Борисов, Болградський міський голова Сергій Димитрієв, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, директорка болгаро-українського культурно-освітнього центру “МЕДІА”Катерина Гержик, очільниця відділу освіти Болградської міської ради Тетяна Цоєва, староста села Табаки Володимир Терзі та директор Табаківського ліцею Григорій Маргарит.

У своїх привітаннях почесні гості відзначили важливість діяльності болгаро-українського культурно-освітнього центру “МЕДІА”, завдяки якому діти мають можливість не лише отримувати якісну освіту, але й поглиблювати знання про рідну болгарську мову, літературу, історію та географію, а також знайомитися з традиціями, обрядами та побутом свого народу. Особливу увагу звернули на значення таких центрів для збереження національної ідентичності болгарської громади в Україні та розвитку культурних взаємин між двома країнами.

Центральною подією свята стало урочисте відкриття нового болгарського класу, обладнаного 10 сучасними комп’ютерами та новою навчальною літературою. Що стало можливим завдяки підтримці генерального консула Республіки Болгарія в Одесі Святослава Іванова.

«Особливо хочу висловити щиру подяку болгарській стороні у особі Генерального консулу Республіки Болгарія в місті Одеса Святослава Іванова та Першого секретаря Генерального консульства Республіки Болгарія в місті Одеса Борису Борисову за їхню невтомну підтримку. Завдяки вашим зусиллям, плідній співпраці, наша громада отримала можливість не лише зберігати свої традиції, а й впевнено розвивати освітній простір. Особливе дякую за оснащення школи сучасним комп’ютерним класом, що є вагомим внеском у розвиток освіти. Це обладнання дозволить дітям не лише вивчати болгарську мову, культуру, історію, але й отримати сучасні знання та навички, необхідні в наш час. Ми високо цінуємо співпрацю з болгарською стороною, яка завжди була нашим надійним партнером. Від імені всієї Болградської громади щиро дякую за вашу підтримку та увагу. Бажаю центру «МЕДІА» в селі Табаки процвітання, а учням — успіхів у навчанні та відкритті нових горизонтів», – зазначив в своєму слові Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Також було висловлено слова вдячності на адресу центру “МЕДІА” за його активну роботу в освітньому та культурному напрямках. Завдяки його зусиллям учні Табаківського ліцею неодноразово брали участь у міжнародних онлайн-конкурсах, де демонстрували свої знання, таланти та прагнення до самовдосконалення. Вони ж продемонстрували їх на урочистій лінійці з нагоди Дня знань своїми яскравими виступами.

За інформацією Болгградської міської ради.

и ещё 6

Смотреть статистику

Продвигать публикацию

Нравится

Комментировать

Отправить

Поделиться