1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ...

ПРЕДСТАВНИКИ БОЛГРАДСЬКОЇ РВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ МІНВЕТЕРАНІВ

Сьогодні заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов спільно з начальником управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олександром Рожковим та в. о. начальника відділу з питань ветеранської політики та соціальної підтримки пільгових категорій громадян і осіб з інвалідністю управління соціального захисту населення райдержадміністрації Альоною Буруковою взяли участь у вебінарі Міністерства у справах ветеранів України.

Основною темою заходу стало питання організації проведення відбору кандидатів на посади фахівців із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Порядок забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя затверджено постановою КМУ від 02.08.2024 № 881. 

Цим документом визначено механізм забезпечення інституту помічника ветерана в системі переходу від військової служби до цивільного життя, що функціонує з метою здійснення фахівцями із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб заходів з підтримки ветерана війни, особи, яка має особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалого учасника Революції Гідності, члена сім’ї такої категорії осіб, члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника і загиблої (померлої) Захисниці України та іншої демобілізованої особи під час їх реадаптації та реінтеграції в територіальних громадах.

Фахівець із супроводу ветеранів буде штатним працівником комунальної установи. Посаду фахівця із супроводу може займати особа, яка має рівень освіти, що відповідає вимогам професійного стандарту.

На сьогодні ветерани, які повертаються з фронту, потребують підтримки, уваги та супроводу. Допомоги потребують також сім’ї ветеранів та демобілізованих осіб. Нормативними актами Кабінету Міністрів України врегульовано питання запровадження в кожній громаді посади фахівця з супроводу ветеранів та демобілізованих осіб.

Є велика кількість проблемних питань, що виникають під час роботи, тому учасники вебінару мали змогу їх обговорити.

По завершенні заступник голови Болградської РВА Олександр Іорданов надав ряд відповідних доручень.