1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: РОБОЧОЮ...

ПРОЗОРІСТЬ І ПІДЗВІТНІСТЬ: РОБОЧОЮ ГРУПОЮ ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ НА СУМУ  5933 ТИС. ГРН.

Громади Болградського  району  продовжують активно впроваджувати важливі проєкти через систему Prozorro, забезпечуючи прозорість і підзвітність бюджетних коштів усіх рівнів.

На черговому засіданні робочої групи «Прозорість і підзвітність», головою Болградської районної державної (військової) адміністрації  Михайлом Шарафаненко спільно з заступниками голови Болградської РВА Валерієм Єребаканом та  Олександром Іордановим,  начальником відділу фінансів Болградської РВА Павлом Синельниковим та представником Болградської окружної прокуратури Ольгою Карапіря проаналізовано 23 публічних закупівель, які оголошені через систему ProZorro на суму 5933,5 тис. грн.

У звітному періоді оголошено в Арцизькій ОТГ – 4 закупівлі на суму 1737,6 тис. грн., Болградській ОТГ – 8 закупівель на суму 2727,4 тис. грн., Павлівській ОТГ – 2 закупівлі на суму 307,6 тис. грн., Тарутинській ОТГ – 5 закупівель на суму 630,2 тис. грн., Василівській ОТГ – 1 закупівля на суму 69,0 тис. грн.  та Теплицькій ОТГ -1 закупівля на суму 59,9 тис. грн.

Особливу увагу було приділено 3 закупівлям, по яким виникли запитання у Болградській та Тарутинській громадах.

Також члени робочої групи розглянули видатки з місцевих бюджетів на заходи та роботи з підтримки підрозділів ЗСУ. Станом на 01 жовтня  2024 року з передбачених 37027 тис. грн. громади району профінансували 26654,5 тис. грн. Це складає 72% від  запланованої підтримки. Деякі громади району планують збільшити  обсяги допомоги та прийняти відповідні рішення сесій.

За підсумками засідання, громадам, в яких виявлено зауваження, надано доручення  надати необхідні документи.

Аналіз цих закупівель демонструє важливість прозорих процедур для ефективного використання бюджетних коштів та реалізації життєво необхідних проєктів на місцях.