1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ОБГОВОРИЛИ ПРОВЕДЕННЯ КАМПАНІЇ З ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ

Сьогодні під керівництвом  начальника Болградської РВА Михайла Шарафаненка  відбулась робоча нарада з організації проведення в Болградському районі осінньої кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

У засіданні взяли участь заступники голови Болградської РВА Валерій Єребакан та Олександр Іорданов, керівники структурних підрозділів Болградської РВА, в.о. начальника Болградського районного управління ГУ Держпродспоживслужби Олена Радулова, керівник Болградської районної державної лікарні ветеринарної медицини Марія Назарова, представники в/ч 1474  та 25 Прикордонного загону Державної прикордонної служби України,  директори МРП Болградської, Арцизької та Тарутинської РО УТМР й голови громад району.

 Під час наради присутніх поінформовано про заходи профілактики та боротьби зі  сказом тварин на території Болградського району.

Учасники наради обговорили хід проведення кампанії  з пероральної імунізації м’ясоїдних тварин проти сказу в громадах району.  

Було  вирішено, що імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу в Болградському районі буде проводитися шляхом наземного розподілу приманок з вакциною. Захід буде проводитись в короткі терміни (3-6 днів) під керівництвом Болградської РВА та Болградського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби спільно з сільськими, селищними та міськими радами району із залученням спеціалістів ветеринарної медицини, користувачів мисливських угідь, представників прикордонної служби, волонтерів.

За результатами проведеної наради присутніми визначено площі угідь та запропоновано розробити щоденні маршрути, а також сформувати відповідні бригади для  проведення Кампанії (61 бригаду). Так, на території Болградського району пероральній імунізації підлягають 3563 кв. км. мисливських угідь, на яких передбачено розповсюдити 178186 доз вакцини.

Усі маршрути будуть погоджені з прикордонною службою.

Про дату проведення Кампанії мешканців Болградського району буде повідомлено додатково.

Також учасники наради обговорили питання відстрілу диких тварин, популяція яких останнім часом збільшилась та загрожує безпеці населення.

У завершені наради присутні обговорили проблемні питання проведення Кампанії.

 Голова Болградської РВА Михайло Шарафаненко  застеріг мешканців Болградського району бути обережними та пильними, а у разі зараження негайно звертатись до лікаря з подальшою госпіталізацією та введенням вакцини.