1. /
  2. Новини
  3. /
  4. В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ...

В БОЛГРАДСЬКІЙ РВА ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ ТЕБ ТА НС

Сьогодні в Болградській районній державній (військовій) адміністрації відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації, яке пройшло під головуванням начальника Болградської РВА Михайла Шарафаненка, за участю заступників голови Болградської РВА Валерія Єребакана та Олександра Іорданова, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, представників ДСНС, поліції, Держпродспоживслужби.

Під час засідання начальник відділу економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації Олена Насипана доповіла про проведення регулювання чисельності мисливських тварин з метою покращення епідеміологічної ситуації та недопущення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загрозою для життя та здоров’я жителів Болградського району.

Вона зазначила, що останнім часом на території Болградського району спостерігається збільшення популяції хижих тварин, таких як шакали та лисиці. Підтвердженням цього є звернення, що надійшли на адресу відділу економіки та агропромислового розвитку Болградської РДА від Тарутинської, Арцизької, Городненської, Болградської, Криничненської та Василівської територіальних громад.

Зголоднілі хижаки в пошуках їжі впритул наближаються до приватних подвір’їв місцевих мешканців та вештаються цілими зграями біля сільськогосподарських підприємств району. Така тенденція дуже занепокоює, тому що шакали та лисиці є переносниками зоонозних захворювань (захворювань, що можуть передавися від тварин до людини), а також АЧС та інших інфекцій.

Враховуючи вищесказане та з метою покращення епідеміологічної ситуації та недопущення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із загрозою для життя та здоров’я жителів Болградського району є необхідність провести полювання на хижих тварин з дотриманням встановлених правил та обмежень під контролем єгерської служби користувачів мисливських угідь.

За результатами доповіді та з урахуванням її обговорення, комісія вирішила погодити з відповідними службами проведення заходів з регулювання чисельності мисливських тварин на території Болградського району.

Також під час засідання присутні розглянули питання підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимових умовах 2024/2025 року.

Начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології районної державної адміністрації Аркадій Радулов зазначив у своїй доповіді, що об’єкти соціальної сфери готові до початку опалювального сезону та забезпечені всіма видами палива.

Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах і вулицях у зимовий період міські, сільські та селищні ради району підготували 96% власної спецтехніки та заготовили 90% від необхідного посипного матеріалу та реагентів.

Про посилення стану забезпечення техногенної та пожежної безпеки в житловій сфері, на об’єктах суб’єктів господарювання, державних органів в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період 2024-2025 року на території Болградського району доповів начальник Болградського РУ ГУ ДСНС України в Одеській області Борис Міхальчан.

Він зазначив, що з початку 2024 року в Болградському районі зареєстровано 371 пожежа – прямі матеріальні збитки від пожеж склали 3 млн. 892 тис. 540 грн., побічні збитки від пожеж склали 11 млн. 285 тис. 936 грн., знищено, пошкоджено 45 будинків та споруд.

У житловому секторі Болградського району за звітній період виникло 44 пожежі. Внаслідок яких загинуло 3 особи, серед них 1 дитина та травмовано 2 особи. Як свідчить аналіз, в осінньо-зимовий період внаслідок несприятливих погодних умов виникає значна кількість пожеж в житловому секторі, аварій у системах енерго-газо-теплопостачання, порушується рух залізничного, автомобільного і комунального транспорту, тимчасово припиняється транспортне сполучення з населеними пунктами, що негативно впливає на життєзабезпечення населення. Як правило, в осінньо-зимовий період збільшується кількість пожеж по причинам порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей, електроустановок, а також необережне поводження з вогнем.

Враховуючи вищевказане, з метою зменшення пожеж та наслідків від них запропоновано вжити заходи щодо посилення стану забезпечення техногенної та пожежної безпеки в житловій сфері, на об’єктах суб’єктах господарювання, державних органів в осінньо-зимовий пожежонебезпечний період 2024-2025 року на території Болградського району.

У завершені засідання були надані відповідні доручення головам міських, селищних та сільських рад району, керівникам структурних підрозділів Болградської РВА та територіальним органам виконавчої влади району.