1. /
  2. Новини
  3. /
  4. ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ...

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОГО ОПЕРАТИВНОГО ШТАБУ З ПІДГОТОВКИ ДО ОСІННЬО-ЗИМОВОГО ПЕРІОДУ

Сьогодні під керівництвом начальника Болградської РВА Михайла Шарафаненка пройшло засідання районного оперативного штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального, паливно-енергетичного господарства та соціально-культурної сфери Болградського району до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

У заході взяли участь перший заступник начальника Болградської РВА Валерій Єребакан, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники «Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області», ДП «Служба місцевих автомобільних доріг», «Одесагаз», ДТЕК «Одеські електромережі», підрядних організацій, Болградського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області, Болградського районного управління ДСНС України в Одеській області та голови громад району.

З ходом проведення підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років в районі ознайомив присутніх начальник відділу інфраструктури, містобудування та архітектури, житлово-комунального господарства, екології Болградської РВА, заступник голови штабу Аркадій Радулов. Він зазначив, що на сьогоднішній день у Болградському районі всі об’єкти соціальної сфери готові до осінньо-зимового періоду. Об’єкти забезпечені вугіллям на 60,5%; дровами на 73%, альтернативним паливом (пелети, брикети) на 45%. Аркадій Іванович ознайомив присутніх з проблемами, які виникли при підготовці громад до зимового періоду.

Представники «Одесагаз» та ДТЕК «Одеські електромережі» ознайомили присутніх зі станом підготовки енергетичної та газової інфраструктури району до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років в умовах військового стану. Як зазначив представник ДТЕК «Одеські електромережі» було підготовлено аварійний запас матеріалів, перевірено на справність обладнання, захищено ключові об’єкти від непрямих влучань. Щоб забезпечити безперебійним електропостачання клієнтів у разі відсутності нових ракетних обстрілів енергооб’єктів ворогом ми виконали ремонтну програму, а саме: відремонтували повітряні лінії, замінили опори, зробили капітальний ремонт трансформаторних підстанцій різного класу напруги, розчистили від гілля та чагарників повітряні траси ліній електропередачі тощо. Тобто, наші мережі вже готові до проходження осінньо-зимового періоду.

Підприємством «Одесагаз» ведуться планові роботи щодо підготовки технічного обладнання до зимового періоду, а також представник «Одесагаз» озвучив проблемні питання щодо підключення підприємств до газопостачання.

Про готовність підрядних організацій до реагування у надзвичайних ситуаціях та ліквідації наслідків негоди на дорогах Болградського району в зимовий період 2024-2025 років доповіли представники «Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області», ДП «Служба місцевих автомобільних доріг» та підрядних організацій. Було зазначено, що на Болградський район передбачено 18 одиниць техніки Службою відновлення та 31 – Службою місцевих автомобільних доріг. Наразі виконуються заходи щодо заготівлі сумішей, посипаного матеріалу, а також можливість їх зберігання в громадах задля оперативного реагування на наслідки негоди. Для забезпечення безперебійного руху автомобільного транспорту на комунальних дорогах і вулицях у зимовий період міськими, сільськими, селищними радами району заплановано підготовка 29 одиниць власної спецтехніки, залучення 50 одиниць додаткової спецтехніки, заготівля 440 тон. посипного матеріалу та реагентів. Наразі проводиться моніторинг запланованих робіт в рамках підготовки до опалювального періоду та вартість проведення зазначених робіт.

Крім того, було зазначено, що у зв’язку з дефіцитом працівників у підрядних організаціях, які обслуговують Болградський район в зимовий період, керівництво району звернулось до відповідних служб з проханням залучити додаткові субпідрядні організації.

Під час засідання присутні підіймали питання підписання договорів з фермерськими господарствами стосовно залучення їх техніки у разі ускладнення погодних умов.

Представники Болградського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області та Болградського районного управління ДСНС України в Одеській області ознайомили присутніх з алгоритмом дій у разі настання надзвичайної ситуації, а саме: ускладнення руху на дорогах загального користування державного та місцевого значення внаслідок погіршення погодних умов.

Голови міських, сільських та селищних рад Болградського району доповіли про проблемні питання забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2024-2025 років, а також про заходи, які вживаються у громадах з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

Враховуючи досвід минулих років та умови сьогодення, очільник району наголосив головам громад про готовність пунктів незламності та цілодобову їх роботу у разі виникнення надзвичайних ситуації.

За результатами наради начальник Болградської РВА Михайло Шарафаненко доручив всім керівникам сконцентруватись на проблемних питаннях й потребах та скласти план по їх усуненню.