ВСІ ПАМ’ЯТАЮТЬ ПРО ЗВ’ЯЗОК ЦУКРУ Й ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ, АЛЕ ЩО СТОСОВНО СОЛІ
Хочемо розповісти про дослідження Mayo Clinic ( mayocl.in/3NwBkNN ), яке показало, що додавання солі до їжі пов’язане з вищим ризиком розвитку діабету 2 типу.
Надмірна кількість солі також впливає і на артеріальний тиск, що може підвищувати ризик розвитку серцево-судинних захворювань, які часто супроводжують діабет.
Також у дослідженні припускають, що додавання солі спонукає людей їсти більші порції, що може призвести до надмірної ваги та ожиріння – факторів ризику діабету 2 типу.
Як зменшити споживання солі:
приберіть сільничку зі столу, щоб не досолювати страви;
обмежте споживання обробленої їжі, надаючи перевагу свіжим продуктам;
не соліть воду при кип’ятінні;
замініть сіль у стравах на приправи й трави.
Уникайте попередньо розфасованих сумішей приправ. Замість цього спробуйте самостійно змішати спеції вдома. Тримайте під рукою базилік, карі, імбир, лимон, м’яту, орегано, кріп, часник і чебрець.
Навіть невелике зменшення споживання солі може значно покращити здоров’я та запобігти хронічним захворюванням, включаючи діабет 2 типу. Тому контролюйте рівень споживання солі та зменшуйте ризики для свого здоров’я!
А дізнатися більше про діабет 2 типу й пройти тест, щоб перевірити свій ризик розвитку цукрового діабету 2 типу можна за покликанням https://diabetes-site.phc.org.ua/ Джерело: Україно-швейцарський проєкт Діємо для здоров‘я