1. /
  2. Новини
  3. /
  4. НОВИНИ ГРОМАД: МОЛОДІЖНА ІНІЦІАТИВНА...

НОВИНИ ГРОМАД: МОЛОДІЖНА ІНІЦІАТИВНА ГРУПА ВОЛОНТЕРІВ БОЛГРАДСЬКОЇ ТГ “Т.Е.М.А.” РЕАЛІЗУВАЛА БЛАГОДІЙНУ АКЦІЮ “ПИТНА ВОДА ДЛЯ ШКОЛЯРІВ”

Здоров’я людей є головним чинником національної безпеки України. Особливе місце в цьому аспекті належить безпеці питного водопостачання.
Вода в Болградській громаді не відповідає вимогам жодних стандартів щодо питної води. Вона має значно більшу мінералізацію, твердість, погіршені смакові якості тощо.
Якісної води потребують в першу чергу наші діти.
В рамках проєкту «Долучайся, взаємодій, створюй: активна молодь та місцева влада на захисті довкілля», що фінансований Посольством Великої Британії та впроваджується Представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні у співпраці з Міністерством молоді та спорту України, волонтери провели кампанію з вручення двом навчальним закладам Болградської громади двох питних фонтанчиків з 3-х ступінчастою системою очищення води. Таким чином забезпечили якісною питтєвою водою учнів та вчителів у Залізничненському та Оксамитненському закладах загальної середньої освіти.
Планувалось забезпечити питтєвою водою мінімум 345 осіб (учнів та вчителів) у цих дитячих закладах, але на даний час, нажаль, в умовах війни, не всі учні відвідують ці заклади.
Волонтери групи “Т.Е.М.А.” сподіваються, що війна скоро закінчиться, та скористатися очищеною водою у закладі зможуть всі без винятку учні.
Все буде Україна!

За інформацією Болградської міської ради