1. /
  2. Новини
  3. /
  4. УРЯД УХВАЛИВ МЕХАНІЗМ ПІДТВЕРДЖЕННЯ...

УРЯД УХВАЛИВ МЕХАНІЗМ ПІДТВЕРДЖЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ МЕДИКІВ, ЯКІ ПРАЦЕВЛАШТОВУЮТЬСЯ ЗА КОРДОНОМ

Відтепер українські медики, що тимчасово перебувають за межами України, зможуть підтвердити свій професійний статус.

▪️Це допоможе вирішити два актуальних питання.

🟢По-перше, наші лікарі в країні, де знайшли прихисток, зможуть заробляти, працюючи за фахом.

🟢По-друге, це спростить доступ до медичного обслуговування українським шукачам притулку за кордоном. Вони зможуть звертатися до лікарів-співгромадян, адже така комунікація буде для них більш комфортною.

▪️Питання працевлаштування українських медиків за кордоном неодноразово підіймалося на нарадах під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

▪️Річ у тім, що наші громадяни, які опинились в європейських країнах у зв’язку з російською агресією, обмежені в можливостях отримати вчасну допомогу від місцевої медицини. Працевлаштування українських фахівців у медзаклади країни, що їх приймає, – оптимальний вихід допомогти нашим співвітчизникам.

▪️Відтепер український медичний працівник може звернутися із заявою про верифікацію до відповідного органу управління закладу охорони здоров’я України. Після успішної верифікації йому видається довідка про освіту, кваліфікацію і професійний досвід українською й англійською мовами.

▪️Уже декілька країн-партнерок України висловили готовність запровадити спрощену процедуру працевлаштування для українських медичних працівників.